Радвам се, че и вие (ДПС- бел.ред) стигате до мнението,

...
Радвам се, че и вие (ДПС- бел.ред) стигате до мнението,
Коментари Харесай

Премиерът към ДПС: Ако и вие не вярвате в прокуратурата, имаме общ проблем за решаване

" Радвам се, че и вие (ДПС- бел.ред) стигате до мнението, че в България няма работеща прокуратура под управлението на този основен прокурор (...) Явно започваме да се сплотяваме по-голяма група, която счита, че този основен прокурор би трябвало да си върви. "

Това сподели министър председателят Кирил Петков по време на парламентарния блиц надзор в Народното събрание.

Думите му бяха в отговор на въпрос на народния представител от Движение за права и свободи Йордан Цонев, който даде на премиера папки със сигнали от " антикорупционната търсачка Google " против предприемача Иво Прокопиев, който напоследък се е трансформирал в съществена цел на Движение за права и свободи.

Петков разгласи, че ще съобщи досиетата на прокуратурата:

" Няма да има сигнал, който ще бъде пренебрегнат от българското държавно управление. Единственото, което се чудя, е за какво този сигнал не отива непосредствено в прокуратурата. Ние ще го вземе и предадем, само че в случай че и вие нямате доверие на българската прокуратура, тук имаме общ проблем, който би трябвало да решим ".

В отговор Цонев разгласи, че Движение за права и свободи има доверие във всички институции, в това число в Министерския съвет и прокуратурата, само че не вярвали на дейностите на държавното обвиняване особено във връзка с Прокопиев.

" Дефиницията за работеща прокуратура за мен е да няма никой, който тази прокуратура да не може да проверява. Ако има даже един човек, над който има чадър, това значи, че няма работеща прокуратура ", съобщи Петков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР