Радвам се, че днес сме тук, за да обсъдим проекта

...
Радвам се, че днес сме тук, за да обсъдим проекта
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: Възможно най-скоро ще започне строителството на Околовръстното

Радвам се, че през днешния ден сме тук, с цел да обсъдим плана за създаване на Околовръстното шосе на Пловдив. Добрата вест е, че на полемика преди дни, взехме решение огромна част от проблемите по плана и това е с помощта на напъните на всички, които участват. Това ми дава вяра, че допустимо най-скоро ще стартира старта на строителството на Околовръстното шосе и в тази посока са ориентирани напъните на управлението на Община Пловдив.
Прочетете още
С тези думи кметът на Пловдив Костадин Димитров откри работна среща за строителството на Околовръстното шосе на Пловдив, която се организира в заседателната зала на Общината.

В нея участваха заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Найденов, инж. Йордан Вълчев, член на Управителния съвет на АПИ, регионалният шеф инж. Илия Зюмбилев, заместник-областният шеф инж. Атанас Ташков, заместник-кметът по строителство, устройство на територията и общинска благосъстоятелност инж. Тошо Пашов, представители на проектантите, на „ Бизнесът за Пловдив “, на КЦМ, на общините „ Родопи “ и „ Марица “, притежатели на парцели в региона, както и всички, които имат отношение към построяването на Околовръстния път на град Пловдив.

Заместник-министър Николай Найденов уточни, че огромна част от спънките по плана са преодолени при диалозите със заинтригуваните страни.

„ Взел съм драговолно плана за създаване на Околовръстното шосе на Пловдив. За мен е значимо, че откакто години наред нищо не бе правено по него, в този момент представителите на всички институции дружно обсъждаме и решаваме проблемите. Работим с НКЖИ и доста други министерства, с цел да ускорим строителството на Околовръстния път на Пловдив “, означи заместник-министър Найденов.

По време на полемиката бяха дискутирани опциите за създаване на местни платна, свързаността на трасето с железопътната линия, както и със селскостопанските пътища.

Следващата среща е планувана за 23 април в Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР