Радва ме да виждам как се завръща либералната идея. Много

...
Радва ме да виждам как се завръща либералната идея. Много
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски: ЕС няма да се разпадне, либералната идея се завръща

„ Радва ме да виждам по какъв начин се завръща демократичната концепция. Много хора си мислиха, че в случай че се радикализираш, ще правиш кариера. Либералната мисъл е доста по-широка и дава повече благоприятни условия “. Това съобщи Н. В. Симеон Сакскобургготски по време на представянето на книгата „ Изграждане на демократична Европа: планът АЛДЕ “, написана от английския политик сър Греъм Уотсън.

Книгата е преведена на български език 10 години след след излизането ѝ, а в нея създателят показва неговата позиция за развиването на демократичното придвижване в европейската политика.

" Либералната мисъл не е единствено мисъл. Не е просто нещо, което Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи прегърнаха. В предишното в България е имало и други демократични придвижвания “, означи Симеон Сакскобургготски в своето послание към участниците във форума.

Според него демократичната концепция събира от ден на ден почитатели, тъй като дава „ право и благоприятни условия за разговор “, а тя може да се окаже бариера против „ крайни придвижвания, стимулирани от ненавист “.

„ Брюксел ни докара доста позитивни моменти, само че от време на време имаме възприятието, че той ни постанова нещо. Ние сме Брюксел, ние сме блестящи европейци, които след толкоз дълго неявяване се завърнаха в огромното европейско семейство “, безапелационен бе той.-->

„ Европа няма проект „ Б “ - отвън Европейския съюз “ , счита Сакскобургготски във връзка на евроскептицизма. „ Толкова хора се изявяват с катастрофични прогнози, че ще се разпадне всичко – нищо сходно “, безапелационен е някогашният министър=председател. „ Ако не беше Европейски Съюз, къде щяхме да бъде в този момент, след икономическите рецесии. Пак ли щяхме да стартираме с войни? Няма проект „ Б “. Ние сме на правия път, на правата посока “, съобщи още той в речта си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР