Радостин Василев смята, че страната ни се нуждае от нов

...
Радостин Василев смята, че страната ни се нуждае от нов
Коментари Харесай

Спортният министър Радостин Василев: В БФС трябва да бъде направена цялостна промяна

Радостин Василев счита, че страната ни се нуждае от нов народен стадион, като повода е амортизацията на сегашния в центъра на София.

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев счита, че в Българския футболен съюз би трябвало да бъде направена цялостна смяна. В същото време той разгласи, че няма да се меси при избора на президент на централата, нито ще поддържа претендент за позицията.

Министърът бе посетител в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия, в което показа мнението си по отношение на финансирането на спортните федерации, както и концепциите си за модернизирането на спортния тотализатор.

„ На хора, които са нанесли вреди на страната, би трябвало да им бъде потърсена отговорност, аз в спорта се старая да покажа това, което е станало и редом с това работим по граденето. Принуден съм да играя разнообразни функции, с цел да могат хората да видят обстановката, в която съм подложен. Ние виждаме тъкмо какви зали са строили те (ГЕРБ – бел.ред.), каква е тяхната целенасоченост. Това е нещо, което аз не желая да върша. Поетапно и систематично ще обръщаме пирамидата от елитния спорт към всеобщия спорт “, показа Радостин Василев.

Министърът съобщи, че е имало федерации, които са се употребили и са били обвързани от някогашния политически хайлайф, по тази причина в този момент не са удовлетворени от финансирането си.

„ Финансирането се прави на база на експертна комисия, в която не вземам участие. Резултатите са водещи, медалите, обществена значителност на спорта. Има недоволни, те в огромната си част са политически обвързани. Получавали са облаги, а това кара техните ръководители да бъдат много нападателни. Но това го виждаме освен в спорта. Не желая да имам война с федерациите “, разяснява още Василев, който обаче беше безапелационен, че не желае да води война с федерациите.

При актуализацията на бюджета Министерството на младежта и спорта ще разчита на средства за два огромни инфраструктурни плана.

Относно решението на проф. Даниела Дашева да напусне екипа на министъра, Радостин Василев отговори: „ Тя е доста прелестен човек, в един миг се е почувствала ненужна и подаде оставка. Реформите, които ние вършим, са промени, които запушват течовете в системата. Най-голямата промяна беше нейната стратегия за високи спортни достижения. “

Радостин Василев счита, че страната ни се нуждае от нов народен стадион, като повода е амортизацията на сегашния в центъра на София.

„ Надявам се да имаме, само че би трябвало да кажа, че коства стотици милиони левове “, показа Василев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР