Радостин Василев представи записите, за които се разбра в четвъртък

...
Радостин Василев представи записите, за които се разбра в четвъртък
Коментари Харесай

„Какво значи, че службите са наши?“: Радостин Василев пусна запис от Национален съвет на ПП

Радостин Василев показа записите, за които се разбра в четвъртък вечер от казаното от Кирил Петков. Василев разгласи, че те са от Национален съвет на Политическа партия, който се е провел онлайн от 22 ч. на 21 май и отхвърли да са правенипо групите и по централите.

Първоначално Василев разгласи изказванията за записи като " цялостни неистини " и съобщи: " Никой не е правил сходни записи нито в групата, нито в централата. Вчера господин Петков беше доста изплашен, не знам за какво - очевидно се тормози от някакви другизаписи, с които обаче аз не разполагам - те са в областта на жълтото ".

Няколо минути по-късно обаче Василев въпреки всичко разгласи, че запис има. " На 21 май получих имейл, че в 22 часа ще се организира съвет на " Продължаваме промяната ". Това щяло да бъде извънредно значимо събиране, което ще се организира онлайн. Записах това събитие. 50 души бяха на Националния съвет. Имам запис на Националния съвет на Политическа партия на моя таблет ", изясни депутатът.

В записа се чува, че Петков и Василев чакат скоро да бъде пожелан имунитетът на Бойко Борисов и показват, че Христо Иванов е предложил по какъв начин да се реагира при подобен сюжет -да се сформира комисия за имунитета „ по европейски стандарти “, която да работи най-малко шест месеца, до момента в който бъде гласувана правосъдната промяна.

Според Радостин Василев записът не е манипулиран, а са извадени фрагменти от провелото се заседание, представени от bTV:

„ Залагаме Мария Габриел, която си мечтае да бъде министър председател. Борисов се изпира през този вид, няма две отзиви. Изглежда като съдружно, само че ние ще споделяме, че е единствено Мария Габриел “, споделя глас, за който се твърди, че е наКирил Петков.

„ Какво значи, че службите са наши? “, споделя женски глас, като следва отговор:

„ ДАНС, НСО, основният секретар на Министерство на вътрешните работи – това са наши хора, които са избрани от посолството “,казва глас, за който се твърди, че е наАсен Василев.

„ Външни консултанти ще ни оказват помощ с реконструирането на службите “, споделя глас, за който се твърди, че е наКирил Петков.

„ Докато не се в профил Гешев като основен прокурор, не мисля, че Борисов желае да върви на избори “, споделя глас, за който се твърди, че е наАсен Василев.

„ Какво става на следващия ден или вдругиден, в случай че вдигнат обвиняване на Борисов? Не споделям, че това е наше предложение или решение, ноХристо Ивановдаде предложение и то е – споделяме, че се прави комисия по имунитети. Идеята е да се каже, че тази комисия работи до момента в който се смени корупционната промяна и се употребяват европейските стандарти за повдигане на имунитет “, споделя глас, за който се твърди, че е наКирил Петков.

„ Истината е, че цялата скица, която направихме, през всички тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента. Ако пуснеш народа да се презентира, ние би трябвало да сме 10% с Демократична България и с всичко “, споделя глас, за който се твърди, че е наКирил Петков.

Според Радостин Василев тези записи приказват за изменничество по отношение на голяма част от българските гласоподаватели, които са дали своят вот доверие на Политическа партия. Радостин Василев разгласи, че ще напусне парламентарната група на „ Продължаваме Промяната ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР