Радостин Василев, който е депутат от Продължаваме промяната, е размислил

...
Радостин Василев, който е депутат от Продължаваме промяната, е размислил
Коментари Харесай

24 часа: Депутатът Радостин Василев е размислил и няма да даде доброволно имунитета си

Радостин Василев, който е народен представител от " Продължаваме промяната ", е размислил и няма да даде непринудено имунитета си, който прокуратурата му изиска поради съмнения за закани против някогашния народен представител от Има Такъв Народ Христинка Иванова.

Вместо това специфична краткотрайна комисия в Народното събрание ще обяснява проблема, написа.

През април прокуратурата изиска Народно събрание да смъкна имунитета на Василев, след което той написа в обществените мрежи: " Главният прокурор Иван Гешев изиска от Народно Събрание моя имунитет поради това, че преди година разговарях прочувствено с мой сътрудник народен представител по телефона “. Тогава Василев пусна във фейсбук и афиш   “Не ме е боязън да се откажа от имунитета си ”. 

Казусът е от юни 2022 година - съгласно прокуратурата някогашният състезателен министър e опитал със закани да принуди депутат обратно на волята и убежденията му да напусне парламентарна група, както и Народното събрание.

В края на 47-то Народно събрание Василев, който до тогава бе министър на спорта от квотата на Слави Трифонов, реши да напусне партията и опита да отдели ще депутати от някогашната си партия. Оказа се, че Христинка Иванова е била една от агитираните от Василев, а зам.-шефът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов даже разгласява записи, които съгласно него уличават Василев.

Заради изчезналото заявление от Василев за непринуден отвод от имунитет, в сходни случаи се основава краткотрайна комисия. Тя следва да излезе със мнение, което ще има основна роля при произнасянето на Народното събрание по настояването за лишаване на имунитета.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ е внесъл предложение за основаването на краткотрайна комисия, която да прегледа проблема с Василев. В комисията ще членуват 12 народни представители, които би трябвало да изготвят отчет със мнение. В претекстовете се показва, че Радостин Василев е известен с писмо за постъпилото искане, само че досега не е подал единодушие за продължение на наказателното произвеждане против него и не се е отказал от имунитета си.

" Нямам никакви терзания. Това е някаква стъкмистика, поредна на прокуратурата. Опитите са да бъда политически сплашен или да бъде ударена " Продължаваме промяната ". И при единия, и при другия вид това няма да се случи. ", разяснява Василев през април, малко откакто прокуратурата разгласи, че желае имунитета му.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР