Радостин Стойчев говори пред NOVA за изминалата година, в която

...
Радостин Стойчев говори пред NOVA за изминалата година, в която
Коментари Харесай

Радо Стойчев: Казийски ще играе в Япония, ще търся други българи

Радостин Стойчев приказва пред NOVA за миналата година, в която той имаше две професионални провокации – първо бе състезателен шеф в полския Погон Шчечин, а по-късно се върна към треньорството с отбора на Верона.

„ Опит, тъй като в Полша не бях взел участие до момента. Бях под друга форма, шеф на клуб. Работа, която ми хареса, тъй като е организационна и от нея се виждат резултати. В същото време можах и да погледна на волейбола от друга позиция. Беше доста полезно”, разказа годината си Стойчев.
 Радо Стойчев при представянето си във Верона: Бойер остава, Казийски не (видео)
„ Не съм желал да се отправям към друга специалност, треньорството ме влече. Предложението на Верона пристигна в верния миг и без да се възнамерявам го одобрих. Това е подтикващ план, с ясни цели, би трябвало ми време, само че то не би трябвало да се приема като празно заричане за бъдещето. До 2 години би трябвало да стартираме да реализираме резултати с този тим. Целта в спорта може да бъде единствено победа.”



„ Бюджетът ни към сегашния миг е доста надалеч от първите тимове, само че това не би трябвало да е опрощение. Трябва да имаме организация, визия и по този начин ще компенсираме. Трябва да изградим нови състезатели, които след една година да имат качествата да играят и да побеждават против най-скъпите играчи.”

Той разяснява и обстоятелството, че във всеки един негов тим е имало българи – нещо, което ще продължи да бъде по този начин. „ Аспарух Аспарухов към този момент е сключил контракт. Предложих и на още един българин, само че той отхвърли с претекста, че желае да играе сигурно в шестицата на тима, в който отиде. Алекс Грозданов. Имахме потребност от подобен вид център като него, само че той одобри друго предложение.”

„ За в бъдеще сигурно ще се включат в проектите ми още българи, стига да имам опция ценово да ги привлека. Матей Казийски отпътува за Япония, връща се да играе в японското състезание. В бъдеще, в случай че клубът откри запас и благоприятни условия, той е оставил такава диря за дребното време, в което беше там, всички сега там приказват единствено за Матей. Матей е въпрос единствено на средства и предпочитание, всички там го чакат с отворени прегръдки, тъй че е въпрос на бъдеще.”

„ Той има ангажимент към японския му клуб, ние ще създадем всичко допустимо да го изпълним.”

Стойчев се върна и към абсурда, с който си потегли от Модена, където в телевизионно изявление състезателите се оповестиха срещу него.
 Равена - Верона 0:3

„ Спортът в смисъла му е да побеждаваш, не се е трансформирала упоритостта ми от интервала ми в Тренто, в Модена или във Верона. Правя всичко допустимо клубът ми да побеждава. Не ми въздейства това, което се случи в Модена. Това бе едно нещо, което към този момент е като част от опита ми, даже отрицателният опит е опит. Но не може да бъде спомагателен тласък, не пострадвам от неналичието на мотивация, с цел да диря такава.”

„ Много постоянно го разясняваме в щаба и с хората, с които работехме. Когато имаш чувството, че си създадем това, което би трябвало, това, което вършат другите, не ме визира. Много от дълго време съм го не запомнил.”

Стойчев разяснява и делото, което е завел против Модена. „ Абсолютно. Това дело е в ход. Ще трае много дълго време. Първото е юли месец. Това е въпрос на правдивост и аз ще я диря.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР