Радост за родителите! Увеличават еднократните помощи при раждане на дете. Еднократните

...
Радост за родителите! Увеличават еднократните помощи при раждане на дете. Еднократните
Коментари Харесай

Радост за родителите! Увеличават еднократните помощи при раждане на дете


Радост за родителите! Увеличават еднократните помощи при раждане на дете. Еднократните помощи за раждане на дете се усилват с 50%. За това осведомят от общественото министерството на формалната си страница във Фейсбук.

Еднократните помощи за раждане на дете се усилват с 50%. За това осведомят от общественото министерството на формалната си страница във Фейсбук.
Новите размери са в действие от началото
на 2024 година За първо дете сумата е 375 лева, за второ – 900 лева, за трето – 450 лева За четвърто и всяко последващо дете сумата е – 300 лева Заявление се подава до три години от раждането. Независимо по кое време е подадено заявката, помощта се изплаща в размера, избран за годината на раждане на детето.

Помощта се изплаща без рентабилен аршин за всяко родено живо дете, което не е настанено за развъждане отвън фамилията, прецизират от министерството.
С 200 лева се усилва и приходът за
месечни помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително обучение. Семействата със междинен месечен приход на човек до 710 лева могат да получат 50 лева за едно дете; 110 лева за две деца; 165 лева за три деца и 175 лева за четири деца.

За всяко последващо дете в фамилията помощта пораства с 20 лева Семейства със междинен месечен приход на човек от 710.01 лева до 810 лева имат право на 80% от помощта. Очаква се поддръжка да получават
средномесечно 422 000 деца, показват от МТСП.
Увеличава се и приходът за еднократна помощ при бременност и за месечни помощи за развъждане на дете дo 1 година Семейства със междинен месечен приход на човек до 810 лева могат да получат 225 лева еднократна помощ при бременност и 200 лева месечни помощи за развъждане на дете до 1 година
„ Помощта се отпуска на бременни и майки,
които нямат право на обезщетение за бременност и раждане по реда на Кодекса за обществено обезпечаване “, разясняват още от министерството.

Друга смяна, която е реалност от началото на новата година, е нарастването на месечните помощи за деца с трайни увреждания. Повишение има и при размерите на месечните помощи за деца с трайни увреждания, настанени
в професионални приемни фамилии.
При приемането на държавния бюджет за 2024 година депутатите гласоподаваха размерът на еднократната помощ за възпитаници в осми клас за образователната 2024-2025 година да е 300 лева Тази сума ще получават и децата в първи, втори, трети и четвърти клас.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР