Радост изпълни в началото на годината дома на най-младата акушерка

...
Радост изпълни в началото на годината дома на най-младата акушерка
Коментари Харесай

В болницата в Добрич пламва любовта между родителите на първото бебе за 2022 година / СНИМКИ

Радост извърши при започване на годината дома на най-младата акушерка в АГ-отделение на Многопрофилната болница за интензивно лекуване /МБАЛ/ в Добрич Чийдем Демирова и брачна половинка й доктор Ерсин Исмаил. На 4 януари поплака първата им рожба – синът им Булут, който е и първото бебе на Добрич за 2022 година. Детето се роди с тегло 2,480 кг и растеж 47 сантиметра. За Про Нюз Добрич младата майка описа за щастливите мигове на семейство Исмаил, за любовта към специалността си на акушерка, за това какво е да имаш лично дете откакто ръцете ти до момента са поемали бебетата на други радостни дами.

Чийдем Демирова е от Добрич, стартира работа в болничното заведение на 1 септември предходната година. Предната година е на стаж цяло лято в АГ-отделение. Завършила е във Филиала за медицински сестри и акушерки във Велико Търново на Медицински университет-Варна. Съпругът й доктор Ерсин Исмаил – родом от Балчик, получава образованието си в МУ-Варна, той приключва с цялостен отличен и премия „ Златен Хипократ ”. В МБАЛ в Добрич работи също от 2021 години, сега специализира Онкология. „ Запознахме се в болничното заведение, пред асансьора ”, показа за Про Нюз Добрич Демирова. На 21 август предходната година е сватбата на младежите.

Не чакахме първото бебе на 2022 година на Добрич да е нашето, тъй като терминът ми беше за 31 януари, уточни младата майка. Разказа, че е призната по неотложност в нощта на 3 против 4 януари в болничното заведение и по този начин на бял свят се появява синът им. Бащата доктор Исмаил участва на раждането, той първи вижда бебето и първи го взема на ръце.

Акушерката показа, че Булут е доста мирен, плаче единствено когато е гладен. По думите й това, което е учила като студентка, доста й оказва помощ в развъждането на детето. Много е признателна на доцент Димитрова – шеф на Филиала, която й е преподавала и й е давала доста препоръки отвън образователния материал. „ Чувството да си майка не може да се опише – сподели младата жена. – Но несъмнено не е същото като да си на работа – тогава се радваме на бебенцата. Но не е като моето бебе ”.

Още от доста дребна, като пишех какви дарове искам от Дядо Коледа, постоянно желаех медицински такъми, разкри Чийдем Демирова. В началото фантазията й е да стане здравна сестра. Но когато пораства и вижда бебета взема решение, че желае да е акушерка. Не скърбя за избора си, безапелационна е младата майка. Обясни, че работата й е неповторима, и й носи огромно задоволство. По думите й най-ценната премия е благодарността на майката и нейната усмивка след довеждане докрай на раждането. Младата акушерка изясни, че не може да се опише възприятието, което изпитва, когато поеме в ръцете си новороденото. „ Като изплаче бебенцето, майката като се усмихне, тя е не запомнила за болката, за страха – това са най-хубавите моменти в специалността ми ”.

Чийдем Демирова изрича голяма признателност на лекарите доктор Светозар Байчев и доктор Калина Дянкова, при които е родила със секцио, както на началника на АГ-отделение доктор Ивайло Петев. Сърдечно благодари на акушерките Снежана Николова, Мирослава Крайчева, Марияна Драгнева и Маринка Илиева, както и на всички нейни колежки. Сподели, че тъкмо тези четирите били дежурни и участвали на раждането. „ Много съм удовлетворена от всички мои колежки. Благодарна съм им като родилка. Но още при започването ми на работа те ме научиха на доста неща ”, сподели щастливата майка.

Младата акушерка показа, че със брачна половинка си считат да останат в Добрич, нямат желание да се местят в различен град или в чужбина. Мечтаят да имат най-малко още едно дете. По мотив Деня на родилната помощ Чийдем Демирова пожелава на АГ-лекарите и акушерките да са здрави и все по този начин упорити. А също – да има доста раждания в болничното заведение в Добрич и пациентите да не престават да са все по този начин удовлетворени от грижите, които получават.


Инфо: pronewsdobrich

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР