Радост Иванова Новопостроеният стадион Христо Ботев в Пловдив е наричан

...
Радост Иванова Новопостроеният стадион Христо Ботев в Пловдив е наричан
Коментари Харесай

Новият стадион Христо Ботев под тепетата - оазис за майки с деца, не само за ултраси СНИМКИ

Радост Иванова

Новопостроеният стадион " Христо Ботев " в Пловдив е именуван шаблонно украшение. Определението е правилно, само че има една основна разлика, която прави Колежа (както почитателите на Ботев споделят на своя дом) притегателно място. И това не е фактът, че е " украшение ", а че на него нормална панорама са майки с деца, даже с бебета с колички. Нещо, което другаде в България не може да се види. Да, в Rазград има положителни условия за футбол, добра база, само че там липсва фенската маса. Културата на вървене на мач, в случай че щете. На националния стадион в София пък от дълго време фамилии по мачовете рядко има поради рушащата се инфраструктура.



От най-малко декада у нас хората ги е боязън да си пускат децата на футболни дуели. Ето за какво новият " Христо Ботев " е оазис. Такъв, където децата се усещат добре, а родителите - спокойни. Има улеснения, зони за хранене, отлична видимост, места с отопление или изстудяване, асансьори, занимания с талисмани, игри, томболи. Инфраструктурата разрешава да пуснеш малчугана да обиколи, без да го следиш с очи непрекъснато.



Това са най-общо усещанията, които делегат на Novinite.bg събра по време на контролата сред Ботев Пд и Арис Солун. Срещата събра над 8000 фенове - на другарски мач, в разгара на лятото. Толкова последователи множеството отбори у нас вкупом не са виждали на своите семейства, а някои събират толкоз взети дружно за цел полусезон.



Под тепетата остава да сглобят боеспособен и класен състав на " канарчетата ", тъй като сега той несъмнено не е подобен. Нищо, че " жълто-черните " биха гранда от Солун с 1:0, то е забележим, че подопечните на новия треньор Станислав Генчев не са на равнището на условията на бултрасите. 

Срещата мина напълно под това да се отдаде респект на убития в Солун в нaчалото на 2020 година почитател на Ботев - Тоско Бозаджийски. Той бе обичай, гонен и най-после премазан с кола от фенка на ПАОК, а казусът разбуни духовете у нас и в южната ни съседка. Няколко пъти мачът бе спиран, с цел да се отдаде респект на известния ентусиаст, а преди старта на дуела двата отбора, родителите на Тоско и почитатели сервираха цветя в преднамерено самостоятелен ъгъл.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР