Радослав Янков се закани да се представи на ниво на

...
Радослав Янков се закани да се представи на ниво на
Коментари Харесай

Радо Янков: Готов съм за Пекин 2022

Радослав Янков се закани да се показа на равнище на Олимпиадата в Пекин. Най-добрият български сноубордист прави относително добър сезон, само че към момента няма призово класиране за Световната купа. Чепеларецът и биатлонистката Милена Тодорова ще бъдат знаменосци на България в столицата на Китай.

" За страдание, в сноуборда няма да има други български участници с изключение на мен. Конкуренцията постоянно е огромна във всички олимпийски спортове. Амбициите са огромни. Престижно е даже самото присъединяване в Олимпийски игри. Всички страни желаят да изпратят най-хубавите си спортисти, да се показват най-добре и да вземат допустимо най-вече медали ", разгласи Янков пред радио " Китай ".

" Сигурен съм, че организацията ще бъде на високо равнище, домакините ще се оправят съвършено, въпреки че в този момент, заради пандемията, всичко ще е по-различно, ще забележим доста неща, които не сме виждали в никакъв случай по такива спортни конгреси. Китайските домакини са чудесно стимулирани и подхващат допустимо най-сигурните ограничения за нашата сигурност - изолираност, постоянни проби, хранене в специфични кабини. Те ще употребяват най-модерни средства на цифровите технологии, с цел да обезпечат цялостна сигурност на участниците.

Един от красивите детайли в Олимпийските игри е да се запознаеш и да видиш спортисти от най-голям сан във всеки от спортовете, на които се възхищаваш откровено. Трябва да сме признателни, че тази Зимна олимпиада ще се състои и ще имаме опция да участваме и да премерим сили ", сподели още Янков.

Той е единственият българин, спечелил Световна купа в зимните спортове. Янков ще взе участие на трета олимпиада.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР