Радослав Янков отпадна в 1/4-финалите на провелия се днес втори

...
Радослав Янков отпадна в 1/4-финалите на провелия се днес втори
Коментари Харесай

Радо Янков: Искрено се надявам да имаме състезание тук и догодина

Радослав Янков отпадна в 1/4-финалите на провелия се през днешния ден втори успореден слалом, кръг от Световната купа по сноуборд в родния курорт Пампорово. Българинът, който през вчерашния ден завоюва първи подиум от 2018-а година насам след третото си място в първия успореден слалом, кара мощно и през днешния ден в квалификацията, където влезе в елиминациите с второ време. Янков преодоля осминафиналната си серия против Себастиан Кислингер, само че загуби дуела с различен австриец - Андреас Промегер. Така той остана с трето място от първия успореден слалом.

След него, българинът остана със смесени усеща, само че благодари на всички за поддръжката и се надява и следващата година да има опцията да кара пред родна аудитория.

„ Неточност, става всичко за стотни. Малка неправилност и трасетата са изравнени. Промегер е много добър играч и просто не можах да наваксам. Накъса ми се карането “, стартира Янков пред NOVA .

„ Днес беше много ледено, само че това ми харесваше. Пистата беше готова доста добре, поздравления за уредниците и за екипа на Виктор Гичев. Наистина са се постарали ужасно и мисля, че това беше досега най-хубавото трасе, което сме имали на Световното купа “.

„ Когато си близко, постоянно е разочароващо да направя неточност, само че това е част от играта. Трябва да го приемем и да продължаваме напред “.

„ Малко ми засенчва третото място от през вчерашния ден, само че това е може би краткотрайно, тъй като в този момент още под отрицателни страсти, само че удовлетворен съм. Не бих споделил, че би трябвало да съм лаком. Вчера се получи доста добър старт. Днес приключвам пети или шести, което също е влиятелно класиране. Доволен съм и би трябвало всички останали удовлетворени в България “.

„ Искам да благодаря от сърце, че бяха тук да ме поддържат и през вчерашния ден, и през днешния ден. Мисля, че се получи един страховит празник, както си пожелах преди надпреварите. Страшно съм признателен на цялата аудитория, за виковете, които чувах на старта. Страхотни са, това е най-хубавата аудитория в цялата Световна купа “.

„ Гледам позитивно за идващия старт след тукашните страсти. Доста е натоварена програмата, на следващия ден рано сутринта отпътуваме за Словения. Имам един подготвителен ден или два и надпреварата следва. Отивам позитивно надъхан “.

„ Трудно е много, само че сигурно не съм единствен. На всичко им е мъчно да пътуват толкоз постоянно на разнообразни места със разнообразни стартове. Най-добрите би трябвало да се оправим с тези неща “.

„ Много откровено се надявам да имаме съревнование тук и следващата година “, приключи Радо Янков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР