Радослав Янков и Теодора Пенчева не успяха да преодолеят квалификациите

...
Радослав Янков и Теодора Пенчева не успяха да преодолеят квалификациите
Коментари Харесай

Янков и Пенчева отпаднаха в квалификациите на паралелния гигантски слалом на световното първенство

Радослав Янков и Теодора Пенчева не съумяха да преодолеят квалификациите в дисциплините успореден великански слалом за мъже и дами от международното състезание по сноуборд в Бакуриани (Грузия).

Янков даде трето време измежду всички участници по аленото трасе с 37:26 секунди, само че не приключи по синьото и остана на 32-о място. Следващият старт на Янков е след два дни - на 21 януари.

Оскар Квятковски пък завоюва първа международна купа в кариерата си. 26-годишният поляк победи швейцареца Дарио Кавизел на финала, а бронзовият орден остана за австриеца Александър Пайер.

Теодора Пенчева даде време 44.72 секунди по синьото трасе, само че не приключи по аленото и остана 31-а.

19-годишната японка Цубаки Мики стана международна шампионка във второто си присъединяване на огромния конгрес, откакто през 2021 приключи на 20-о място в същата дисциплинираност. Между 2019 и 2021 тя завоюва шест сребърни медала на международни шампионати за девойки - четири самостоятелно и два отборно.

Мики победи на финала олимпийската вицешампионка в паралелния великански слалом Даниела Улбинг от Австрия, която не съумя да приключи. Трета остана полякинята Александра Крол.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР