Радослав Търпанов работи в строителния бранш от 17 години. Притежава

...
Радослав Търпанов работи в строителния бранш от 17 години. Притежава
Коментари Харесай

Радослав Търпанов: В Смолян трябва да се развиват различни програми за предприемачество за младите хора и да се насърчават бизнесите, наемащи млади кадри

Радослав Търпанов работи в строителния отрасъл от 17 години. Притежава опит на разнообразни длъжности, измежду които механически началник и шеф на производствено-технически отдел. Управител е на строителна компания в Смолян. Има опит в надзор и ръководство на публични поръчки в строителството. 

Кандидат за общински консултант от „ Новото време “- КРОС. 

Г-н Търпанов, за първи път се кандидатирате за общински консултант. Какво Ви стимулира да извършите тази стъпка?

Да, за първи път в моята кариера въобще се занимавам с политика. Бях поканен от локалната коалиция " Новото време " -КРОС да се включа в тяхната листа за общински съветници. Те ме завоюваха със своите хрумвания и цели за ръководство. Затова взех решение да се кандидатирам и да поддържа един екип с ясна цел и визия за ръководство на община Смолян.

Каква ще бъде вашата задача, защо ще работите най-активно като общинския консултант? 

Мисията ми ще бъде, посредством моята експертиза, интензивно да спомогна за отстояването и вземането на верните решения в общинския съвет в името на хората на Смолян и общината. Ще работя напълно в полза на жителите, като защищавам ревниво техния интерес.

Вие имате дълготраен опит в строителния отрасъл, с какво може община Смолян да помогне за развиването на бизнес средата?

На първо място, обшината би трябвало да промени отношението си към хората, разрастващи бизнес в Смолян. Трябва да усъвършенства своите административни услуги, да направи транспарантни и ясни условия за насърчаване на бизнес за всички жители. Трябва да отдели много по-голям запас за привличане на вложения и стимулиране на предприемачеството. Да обърне съществено внимание за стимулиране и развиване на туризма в нашия край. Това е една сфера, в която даже младежи могат да намерят сигурен приход и развиване, да вземем за пример в действия, свързани с авантюристичен туризъм, като планински водачи, преводачи на задгранични туристи, екскурзоводи. 

Споменахте младежите, по какъв начин могат да се стимулират те да останат в Смолян?

Много младежи от нашия край имат предпочитание да останат да работят в Смолян и района, само че сега средата е неподходяща за тях. Липсата на опция за добра реализация на пазара на труда е може би най-голямата спънка те да останат тук. Според мен от една страна би трябвало да се развиват разнообразни стратегии и образования за предприемачество за младежите, от друга, да се предизвикват бизнеси, наемащи и учащи млади фрагменти. Трябва да се сътвори една добра бизнес, само че и културна и духовна среда за младежите на община Смолян.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР