Радослав Росенов се изстреля на финал на Европейското първенство за ...

Радослав Росенов се изстреля на финал на Европейското първенство за

Българин в битка за златото на Европейското по бокс

Радослав Росенов се изстреля на край на Европейското първенство за младежи в Будва. Националът ни ще боксира за златния орден при 60-килограмовите, откакто победи в доста здрава схватка Ерик Израйелян от Армения.

Срещата мина равностойно, като двамата се хвърлиха на замени още от първия гонг. Родният гений макар че бе този, който съумя да нанесе по-точните попадения. Арменецът пък разчиташе на по- непосредствен пердах , само че и на доста нечисти дейности , като в средата на втория рунд получи мъчение за непрекъснато задържане. Така Росенов се класира за край след 3:1 съдийски гласа и в събота ще се изправи против Алексей Шендрик (Рус).

Даниел Кирилов пък спечели бронзов орден . В категория до 57 килограма той прави отстъпка с 0:5 гласа на арменеца Манвел Петросян.
По- по никое време довечера са мачовете на Уилиам Чолов и Кирил Борисов. В категория до 75 килограма Чолов ще се качи на ринга към 21:00 часа против сърбина Рашко Симич. Борисов пък ще боксира при най-тежките +92 кг против украинеца Дмитро Баблюк. Мачът се очертава да се проведе към 22:00 часа.

Източник: gong.bg