Радослав Росенов осигури втори медал за България от европейското първенство

...
Радослав Росенов осигури втори медал за България от европейското първенство
Коментари Харесай

Радослав Росенов е на полуфинал на европейското първенство по бокс за мъже до 22 години

Радослав Росенов обезпечи втори орден за България от европейското състезание по бокс за мъже до 22 години в Будва.

След Ергюнал Себахтин и Росенов се класира за полуфиналите на шампионата в Черна гора. В категория до 60 кг той не остави късмет на Стефан Чамович (Сърбия) и взе чиста победа с 5:0 гласа.

Росенов, който е петкратен европейски първенец при подрастващите, организира доста мощен мач. Той образно сподели сериозна разлика в класите и още през цялото време взе превес на кръга. С чудесно възприятие за отдалеченост българинът трупаше преднина в съдийските карти, с цел да вземе и заслужената си победа. За място на финала Росенов ще срещне представителя на домакините Томислав Джинович. Срещата е на следващия ден.

До края на деня предстоят още три мача с българско присъединяване. Уилиам Чолов (75 кг) ще продължи борбите за медали в деветия дуел от програмата против Дрилон Тачи. Срещата сред четирикратния ни европейски първенец и представителя на Косово се чака към 17:00 часа.

На кръг Б, към 18:00 часа, в 13-ия мач за деня, ще забележим и Кирил Борисов. В категория над 92 кг той ще се изправи против Дилан Раич (Босна и Херцеговина). Българското присъединяване ще затвори Ясен Радев (54 кг). Около 18:45 часа на кръг А той ще боксира с Алан Морозов (Естония). Националният ни тим е воден от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР