Радослав Росенов и Рами Киуан ще влязат в нови битки

...
Радослав Росенов и Рами Киуан ще влязат в нови битки
Коментари Харесай

Радослав Росенов и Рами Киуан в нови битки днес по пътя към Париж

Радослав Росенов и Рами Киуан ще влязат в нови борби през днешния ден по пътя към продобиване на олимпийска квота за Париж. Боксовите национали ще се качат на кръга в Бусто Арсицио в търсене на втори победи на сметката си на италианската сцена.

В категория до 71 кг Рами ще има доста тежка задача. Той ще се изправи против представителя на домакините Салваторе Каваяро. Мачът е 13-ти в ранната сесия, която стартира от 12:00 часа. Очаква се той да започва към 15:00 часа. Италианецът е трети от Световното състезание през 2021-а, вицешампион от Европейските игри 2019, като има още 4 бронзови медала от европейски шампионати!

6-кратният европейски първенец и 3-кратен притежател на Купа „ Странджа “ Росенов ще боксира във вечерната сесия. В категория до 63.5 кг той ще излезе против извънредно класния представител на Казахстан – Мохамед Уулу Базарбай, който е първенец на Азия. Двубоят им е пети в програмата и би трябвало да стартира към 22:00 часа.

Здрава борба и трагична развръзка пък беляза дуела на Йордан Морехон с Джамили-Дини Абу в Бусто Арсицио. Българският национал отстъпи с 0:2 съдийски гласа (27:29, 28:28, 27:29, 28:28, 28:28) на представителя на Франция на олимпийската подготовка за Париж.

Срещата в категория над 92 кг мина извънредно оспорвано и успеха можеше да бъде дадена и в посока на Морехон. След три равностойни рунда обаче двама от съдиите избраха французина, а трима дадоха еднакъв резултат.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР