Радослав Росенов донесе първа победа за България на Световното първенство

...
Радослав Росенов донесе първа победа за България на Световното първенство
Коментари Харесай

Росенов започна с победа на Световното по бокс

Радослав Росенов донесе първа победа за България на Световното състезание по бокс за мъже в Ташкент. Под наставленията на Жоел Арате и Александър Александров националът ни съкруши представителя на Ел Салвадор – Алварадо Монтероса и се класира за идващия стадий на шампионата.


Двукратният притежател на Купа „ Странджа “ и 5-кратен европейски отличник при подрастващите доминираше на кръга в узбекистанската столица. Росенов сподели своя присъщ жанр и за следващ път подвигна градуса по трибуните с изявите си. 19-годишният гений нямаше проблеми по пътя към успеха с 5:0 гласа (30-25, 30-27, 30-25, 30-24, 30-25).

На 8 май Росенов ще се изправи против бронзовия медалист от Белград 2021 – Даниял Шахбакш (Иран). Срещата е от програмата на 1/8-финалите.

В четвъртък предстоят три мача с българско присъединяване. Действащият европейски вицешампион Ергюнал Себахтин (48 кг) ще се изправи против Кобамело Молатлеги (Ботсвана). 6-кратният европейски златен медалист Даниел Асенов (51 кг) ще стартира своето присъединяване с Атила Бернат (Унгария), а Йордан Морехон (+92 кг) ще боксира с Николос Бегадзе (Грузия). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР