Радослав Миленков след срещата на Дондуков“ 2: Аз съм банкер,

...
Радослав Миленков след срещата на Дондуков“ 2: Аз съм банкер,
Коментари Харесай

Двамата подуправители на БНБ: Не сме политици

Радослав Миленков след срещата на „ Дондуков “ 2: Аз съм банкер, не политик
Целият ми професионален път е като банкер, не като политик. Това съобщи подуправителят на Българска народна банка Радослав Миленков на излизане от президентството. Той дефинира обстановката като напрегната.

Иска ми се това да не ни отдалечава от еврозоната. Спомням си какъв брой твърди се хвърли, с цел да се влезе в банковия съюз, направихме невъзможното, сподели Миленков. 

Всичко е допустимо, отговори той на въпрос дали е допустимо да влезем в еврозоната от началото на 2025 година Бил оптимист за най-ранната дата.

Трябва да има една здрава отдалеченост сред Българска народна банка и политическия живот, повтори той думите на шефа си Димитър Радев.
 Радослав Миленков след срещата на Дондуков 2: Аз съм банкер, не политик - Tribune.bg Снимка: БГНЕС
„ Вчера шефът на Българска народна банка ясно обрисува къде се нарежда Българска народна банка в националната и интернационалната рамка. В този подтекст да ви припомня, че съм член на Надзорния съвет на ЕЦБ “, разяснява Миленков на излизане от срещата с президента Румен Радев.
Петър Чобанов тактично: Чухте съображенията на шефа на Българска народна банка
„ Винаги съм постъпвал отговорно. В момента това, кеото върша е значимо за Българска народна банка. Чухте шефа на Българска народна банка през вчерашния ден какви съображения изрече – за по-нататъшното икономическо развиване, за еврозоната екипът в Българска народна банка би трябвало да продължи да работи и да вървим напред. От тук нататък всеки би трябвало да се съобрази с крайното решение на президента, когато той го вземе “, съобщи на излизане от срещата си с президента подуправителят на Българска национална банка (БНБ) Петър Чобанов.

„ Разговорът беше изчерпателен и потребен за двете страни. Аз очакавам той да откри решение в тази обстановка “, добави подуправителя на националната банка.

 Петър Чобанов тактично: Чухте съображенията на шефа на Българска народна банка - Tribune.bg

Снимка: БГНЕС

Припомняме, че през вчерашния ден правителят на централната банка Димитър Радев изясни, че няма да бъде доста далновидно политически и стратегичеки, в случай че Българска народна банка се въвлече в политически развой.

Шефът на Българска народна банка добави„ Има и редица правни аргументи финансовата институция да няма собствен представител на поста министър председател - има колизия с европейското законодателство. Ролята на шефа на Българска народна банка са категорично дефинирани в контракта за действие на Европейски Съюз, устава на ЕЦБ, те са доста експлицитни, че не могат да се съвместяват тези длъжности. Подписал съм етичен кодекс, който категорично показва, че шефът на Българска народна банка би трябвало да заобикаля политическия развой. Всичко това се отнася както мен, по този начин и за подуправителите “, разяснява Димитър Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР