"Радослав Керанов и адвокат Владимир Елдъров заплашиха, че ще ме

...
"Радослав Керанов и адвокат Владимир Елдъров заплашиха, че ще ме
Коментари Харесай

Боксьор: Накараха ме да запаля семейство с 2-годишно дете и да убия адвокат

"Радослав Керанов и юрист Владимир Елдъров заплашиха, че ще ме убият, в случай че откажа да извърша закононарушенията, които ми поръчваха ".

Това е оправданието на първенеца по бокс Мартин Поптолев, който през днешния ден застана пред съда, с цел да даде пояснения по делото за серия палежи на пловдивски юристи, оповестява "Трафик Нюз ".

Подсъдими по делото са пловдивският юрист Владимир Елдъров, таксиметровият необут Радослав Керанов, някогашният му чиновник Милко Доевски, боксьорите Поптолев, Владимир Бодуров и Светлин Спасов, както и приятелят им Петьо Пенев.

Две години след старта, делото към този момент е към своя край.

Поптолев описа за част от действията си, а по-късно съобщи, че спомените му се губят, "тъй като е упражнявал бокс " и се наложи в залата да бъдат прочетени показанията, които е дал пред арбитър преди две години.

"Работех за Радослав Керанов като момче за всичко. В началото нещата бяха естествени, само че по-късно той стартира да ме кара да правя закононарушения. Първо откраднах нафта, а по-късно и едно БМВ, което той смяташе да подари на жена си " споделя Поптолев.

Това обаче явно е било единствено за "загрявка ", тъй като по- нататък разказът му се трансформира в същински филм на ужасите.

Първата поръчка, която той получил била за убийството на пловдивския юрист Владимир Мерджанов.

"Владимир Елдъров беше юрист на Керанов. Двамата желаеха да ударя Мерджанов с бухалка по главата, защото имал някакъв уред зад ухото и ударът щял да бъде гибелен. Причината бе, че Мерджанов бил съперник на Елдъров по делата за компенсации, които той води на потърпевши от произшествия. Аз изрично отхвърлих да умъртвявам Мерджанов и тогава Керанов ме накара да диря някакви боксьорчета от София, които да свършат работата. Но аз отново отхвърлих. След това Елдъров и Доевски ме закараха с такси до град Баня, където юристът ми сподели една къща и ми сподели, че би трябвало да я запаля с хората в нея. Там живеел някакъв човек на Мерджанов, който му намирал клиенти " твърди Поптолев.

На 13 октомври 2013 година в Баня е подпалена къщата на Тихомир и Таня Матеви, до момента в който спели вътре с 2-годишната си дъщеричка.

Подпалвачите поляли с бензин къщата и джипа BMW X5, който се намирал в гаража им. Преди това Матев получил предизвестие по телефона от Елдъров, да внимава, тъй като знаел къде живее.

Тихомир водел клиенти на юрист Мерджанов, който също като сътрудника си Елдъров, се занимавал с каузи за компенсации от ПТП.

"Не желаех да запалвам къщата, по тази причина полях единствено перилата. Преди това хвърлих камък по един от прозорците, с цел да събудя хората, които спят вътре. После една седмица не можех да дремя от терзание. После отидохме с юрист Елдъров до Баня, видяхме че вредите не са огромни и той доста се ядоса " споделя боксьорът, който е бил в Баня дружно със Светлин Спасов.

Следващата поръчка е била за предприемача Иван Гаригов, с който юрист Елдъров имал бизнес връзки.

Поптолев получил разпореждане да го пребие и да му счупи някой от крайниците, само че той отказал.
Тогава още веднъж минали на разновидността "палеж ".

Изпепелена била колата му - "Шкода Октавия ", а по-късно и трактор в стопанския му двор в село Зелениково.

И след двете опожарявания, юристът се прибирал с Поптолев на мястото на престъплението.

"За колата беше удовлетворен, че е изгоряла цялата, само че за трактора се ядоса, тъй като единствено гумите бяха развалени. Разбрах, че е платил на Керанов 5 000 лв., само че аз съм получавал единствено някакви смешни пари- по 100- 200 лв. " споделя в обясненията си обвиненият.

Поптолев провежда запалването и на автомобил "Опел Вектра " на комшия на юрист Елдъров, защото двамата имали спор поради кучета и котки, за които Димитър Вълков се грижел.
Адвокат Иван Иванов също е трябвало да бъде пребит, само че се разминало единствено с опожаряване на джипа му "Нисан Патфайндер ".

Поптолев получил поръчка да простреля таксиметровия необут Мариян Киров, а също по този начин и да възпламени сеата на чиновник на КАТ - Пловдив, който отказал да дава на информация на Владимир Елдъров за пътно - транспортни катастрофи.

"Категорично отхвърлих. Освен това разбрах, че брачната половинка на катаджията е арбитър и споделих, че няма да се забърквам в такива неща. След това Керанов и Елдъров се договориха за една застрахователна машинация и трябваше да запалителен един рейс на компанията в Гоце Делчев. Всичко ни беше приготвено, тубите с нафта бяха в автобуса. Когато се върнахме обаче се оказа, че рейсът не е изгорен изцяло и ни заплашиха, че в случай че застрахователите не платят, ние ще го плащаме. После, в средата на 2014 година Керанов и Елдъров си скапаха връзките. След няколко месеца адвокатъ ми се обади и ми сподели, че Керанов разказвал наляво и надясно какво сме създали и ме предизвести да си мълча и да отхвърлям всичко, защото в противоположен случая щял да ме убие. После ме накара да обезглавя котка и да я хвърля в кола, посочена от него. била на някакъв юрист ", продължава психотрилъра Поптолев.

В края на 2014 година юрист Димитър Деков открива обезглавена кокошка на предната седалка на хюндая си. Престъплението с отпратка към вуду традициите е предизвестие за "откраднат клиент ".

"Аз съм религиозен и по тази причина не убих котка. Откраднах кокошката и й отрязах главата " признава боксьорът.

Пропява за всичките закононарушения, когато е арестуван за нахлуване и обир на гръцки жител.

Оказва се, че за някои от тях полицията даже не подозира, защото са регистрирани като произшествия в резултат на късо съединяване или друга тривиална причина.

"Съжалявам за всичко, което съм направил, само че те непрестанно ме заплашваха. Керанов ми споделяше, че ще ме вкара в пандиза, където пандизчии, които познават Елдъров, ще ме намушкат с нож. А аз с очите си видях по какъв начин той вкара почтен човек в пандиза, като му постави опиати в колата ", е оправданието на Поптолев.

В началото на съвещанието отбраната на Керанов сложи под въпрос обективността на наблюдаващия прокурор Галина Андреева, като бяха изказани подозрения че тя е оказвала влияние върху очевидците и е била видяна да пие кафе с един от обвинените пред правосъдната зала.

Андреева изрично отхвърли съмненията и показа на съда разпечатка от документа, с който тя е определена на инцидентен принцип за наблюдаващ прокурор, година преди арестите на обвинените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР