> Радослав Бобойчев (вдясно) е близък приятел с нияча на

...
> Радослав Бобойчев (вдясно) е близък приятел с нияча на
Коментари Харесай

Бургазлията Радослав Бобойчев с условна присъда за отнет човешки живот на пътя

> Радослав Бобойчев (вдясно) е непосредствен другар с нияча на дами Манол ПетровПрисъдата бе прочетена през днешния ден от състав на Окръжния съд в Бургас с ръководител Катя Господинова, заяви Флагман. Радослав бе приет за отговорен поради това, че на 24 юли 2015 година блъсна 75-годишна Вяра Филчева на Т-образното кръстовище сред ул. "Ивайло " и бул. "Сан Стефано " в ж.к. "Възраждане ".

Условната присъда бе постановена и поради това, че младият мъж се опитал да помогне на жертвата. Процесът мина единствено в едно съвещание. Експертизите демонстрираха, че Радослав е карал с 40 км/ч., само че серия от злополучни условия са довели до гибелта на пенсионерката.

Вяра Филчева не е пресичала на пешеходна пътека, а е сякла булеварда на необозначено място. Точно в този момент изгревът попречил на Радослав да види добре пътя, а и той не очаквал там да се появи пешеходец. В резултат на конфликта 75-годишната жена си удрарила главата, получила фактура на таза и лека мозъчна контузия, съгласно медицинските документи. Вяра обаче страдала и от ред други болежки, които цялост с породените от случая вреди, довеждат до настъпване на гибелта й два дни по-късно.

"Знам, че не е преднамерено, само че гибелта на майка ми е реалност. Един водач би трябвало да бъде внимателен най-много към възрастните и децата. За 2 години той не откри храброст даже да пристигна и да ми каже едно "съжалявам ". През 2014 година изгубих татко си, през 2015 майка си. Сега остана единствено тъгата и болката. А той даже не съжалява, даже не мисля, че схваща, че е лишил човешки живот ", уточни пред правосъдния състав дъщерята на Вяра - Милена.

Тя изясни още, че в деня на случая е била принудена от служителите на реда да подпише акта за нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, формиран на майка й, като в този миг е била в потрес, а самата пострадала даже не е схванала, че има подобен акт.

Радослав е осъждан поради футболно безчинство. Той е измежду известните последователи на Нефтохимик, има и регистрация в полицията за побой в дискотека, само че това е било част от предишното му. Днес той е посочил, че желае да се промени, има другарка и желае да сътвори семейство, посочи юристът му - опитният правист Благой Потеров.

"Радослав е звъннал на 112 незабавно и оказал по най-благоприятния за жертвата метод помощ.Пострадалата също е направила нарушаване, пешеходецът също би трябвало да се преценява с разпоредбите за придвижване по пътищата. Той е бил омаян от слънцето, а тя за какво не го е видяла ", уточни Благой Потеров.

"Разбирам обвиняването и се признавам за отговорен. Излишно е да споделям, че скърбя ", сподели пред дъщерята на пострадалата 26-годишният бургазлия.

Радослав ще би трябвало да заплати и всички разноски по делото на частното обвиняване - 1350 лв., както и 1781 лв. на Министерство на вътрешните работи за разноските по досъдебното произвеждане. Гражданският иск ще се преглежда в друго дело, само че размерът му сигурно няма да е дребен.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР