Радомир е пред тежък воден режим заради ниски нива на

...
Радомир е пред тежък воден режим заради ниски нива на
Коментари Харесай

До 3 месеца Радомир може да остане без вода


Радомир е пред тежък воден режим поради ниски равнища на водите и проблеми с водопроводната система. В града живеят близо 20 хиляди души, от декември елементи от него са на воден режим .

" От 12 декември високата зона на града е на воден режим, а от 7 февруари - ниската зона и квартал " Върба ", което основава много неприятности , откакто имаме наставление от ВиК оператора, че би трябвало да ограничим използването на вода за запазването на ресурса , който имаме ", разяснява пред bgonair кметът на Радомир Пламен Алексиев.

" До 3 месеца градът може да е на воден режим и в случай че повредите зачестят много - довеждащият тръбопровод е 15 км. Той се среща се в каменист район ".
 Кметът на Радомир не знаел, че би трябвало да употребява бент.
Кметът на Радомир не знаел, че би трябвало да употребява бент. " Студена " единствено при повреди

Кметът на Перник пък се чуди за какво още се насочва вода от язовира към Радомир

ВиК оператора пресмята за какъв брой време ще стигне водата на града. Един от минусите на построената ВиК инфраструктура е, че няма вместилище и водата постъпва непосредствено в разпределителната мрежа .

Алексиев изясни, че водоразпределителните мрежи на Перник и Радомир не са свързани и са на един воден оператор и една ВиК асоциация .

По думите му, " в случай че Перник се облекчи, получи спомагателен воден запас и язовир " Студена " стартира да се цялостни , това ще разреши да се обърне внимание и на нашите проблеми - един от тях е ремонтът на водопреносната мрежа , тъй като 40% са загубите там ".
 Кметът на Перник удовлетворен - равнището на язовир
Кметът на Перник удовлетворен - равнището на язовир " Студена " се повишава

Владимиров чака облекчение на водния режим в края на пролетта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР