Радиосигнал с послание на мира и надеждата от покойния британски

...
Радиосигнал с послание на мира и надеждата от покойния британски
Коментари Харесай

Изпращат в космоса радиосигнал с думи на Стивън Хокинг

Радиосигнал с " обръщение на мира и вярата " от починалия английски откривател на черните дупки Стивън Хокинг , който умря през март на 76-годишна възраст, ще бъде изпратен в космоса, оповестиха ТАСС и Франс прес.

 
Това ще бъде осъществено в границите на церемонията по погребването на праха на учения край гробовете на неговите фамозни сънародници Исак Нютон и Чарлз Дикенс в Уестминстърското абатство в Лондон .
 
Словесно-музикалният сигнал, в който думите на Хокинг ще звучат на фона на музика от известния гръцки композитор Вангелис , ще бъде изпратен със сателитна антена на Европейската галактическа организация в Себрерос , западно от Мадрид , и ще бъде ориентиран към най-близката до Земята черна дупка 1А 0620-00.


 
По думите на дъщерята на професор Хокинг - Люси , посланието е хубав алегоричен жест, посредством който се реализира връзка сред наличието на татко ѝ на планетата Земя , желанието му да полети в космоса и проучванията му на Вселената .
 
" Това е обръщение на мира и вярата, на единството и нуждата да живеем дружно на тази планета ", сподели тя.-->

 
Компактдискове с думите на професор Хокинг и музикалното му посвещение, основано от Вангелис , ще бъдат раздадени на всички присъстващи на идната възпоменателна работа в Уестминстърското абатство, измежду които английският астронавт Тимъти Пийк , астрофизикът Мартин Рийс , артистът Бенедикт Къмбърбач , превъплътил се в облика на известния академик в драма на Би Би Си, и други звезди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР