Радио Свободна Европа“, което предава новини за страни, в които

...
Радио Свободна Европа“, което предава новини за страни, в които
Коментари Харесай

Русия обяви радио „Свободна Европа“ за „нежелана организация“

Радио „ Свободна Европа “, което предава вести за страни, в които съгласно него свободата на медиите е лимитирана, заяви, че е оповестено за „ нежелана организация “ в Русия.

То е частна организация с нестопанска цел, финансирана от Конгреса на Съединени американски щати, продуцира рускоезичната радиопрограма Радио „ Свобода “ и телевизионния канал „ Сегашно време “ от централата си в Прага, осведоми Българска телеграфна агенция.

„ Този опит да ни задушат единствено ще накара Радио „ Свободна Европа “ да работи още по-усилено, с цел да донесе на съветския народ свободна и самостоятелна публицистика “, съобщи ръководителят на медийната организация Стивън Капус.

Преди това медията беше оповестена от Кремъл за „ задграничен сътрудник “ – етикет, който се дава на лица, медии и организации, които получават финансиране от чужбина.

Радио „ Свободна Европа “ е учредено през 1949 година в разгара на Студената война и излъчва от Мюнхен в продължение на десетилетия. По покана на тогавашния чешки президент Вацлав Хавел през 1995 година радиостанцията се реалокира в Прага.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР