Радикалното движение на талибаните, което дойде на власт в Афганистан,

...
Радикалното движение на талибаните, което дойде на власт в Афганистан,
Коментари Харесай

В Кабул вече няма пазар, кръстен на Буш

Радикалното придвижване на талибаните, което пристигна на власт в Афганистан, преименува известния в Кабул пазар " Буш " на Пазара на муджахедините . Афганистанската телевизия Tolo News заяви, че обширният търговски етаж, наброяващ към 500 магазина, е преименуван по заповед на представители на Ислямски емирства, както талибаните назовават ​​своята страна.

Пазар " Буш " беше отворен в афганистанската столица преди 14 години, в разгара на американска интервенция против " Ал Кайда ". На него се търгуваха артикули влезнали със западните военни страни като консерви, военни униформи и обувки, домашен такъми и други. По тази причина пазарът беше кръстен на президента на Съединени американски щати Джордж Буш , при който западната коалиция отпред със Съединени американски щати нахлу в Афганистан.
 G20 търси метод за незабавно подкрепяне на Афганистан, без да се финансират талибаните
G20 търси метод за незабавно подкрепяне на Афганистан, без да се финансират талибаните

Заплаха от филантропична катастрофа…

Постепенно, с изтеглянето на американските войски от страната, пазарът остана празен.

Продавачите разясняват, че американските артикули към този момент не се търсят от техните клиенти, в този момент се продават импортирани от прилежащите страни.

Талибаните при изтеглянето на Съединени американски щати и неговите съдружници. Светската администрация и войска се разпаднаха за дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР