Радикалният ислям трябва да се криминализира и това трябва да

...
Радикалният ислям трябва да се криминализира и това трябва да
Коментари Харесай

ВМРО: Радикалният ислям трябва да се криминализира в кратки срокове

" Радикалният ислям би трябвало да се криминализира и това би трябвало да стане в къси периоди. Строги ограничения и надзор - това е методът да защитим България ", се споделя в позиция на Вътрешна македонска революционна организация.

" Днес страна след страна пада жертва на дейностите на отрочетата от първата вълна мигранти, които се оказаха гробокопачите на Европа. Атентат след атентат. Дори Виена - културната столица на Европа, която беше пощадена до през вчерашния ден, през днешния ден към този момент е поругана ", се акцентира в текста.

Според Вътрешна македонска революционна организация така наречен интеграция на мигрантите в Европа публично се е провалила.

От организацията за следващ път декларират безапелационната си позиция, че бъдещето на Европейски Съюз би трябвало да е Европа на отечествата и нациите, а не Европа на " извратения неолиберализъм ".

" И за следващ път ние от Вътрешна македонска революционна организация заявяваме, че за нас Европа е люлката на актуалната цивилизация. За нас християнството е и би трябвало да остане водеща и моралополагаща вяра на Стария континент. И всевъзможни опити да ни се натрапват религиозно, етнически и полово разнообразни общности от обичайните за главната в континента вяра и диаспора, а и за националната ни еднаквост е неприемливо ", се показва в текста.

От Вътрешна македонска революционна организация допълват още, че у нас християни и мюсюлмани живеят в мир, България е образец за религиозна и етническа приемливост.

" Поради всички тези аргументи ние заявяваме изрично, че тъкмо през днешния ден и в този момент е моментът всеки политик, всяко държавно управление в границите на Европейски Съюз да съобщи своята решителност в битката с радикализма и да се откаже от лицемерието във връзка с измислената " нова " приемливост ", пишат от организацията.

Припомняме, че нощес във Виена бе извършена терористично нахлуване. Застреляният причинител на нападенията е 20-годишен мъж, лежал в пандиза за опит да замине за Сирия, с цел да се причисли към джихадистката формация " Ислямска страна ", разгласи през днешния ден вътрешното министерство на Австрия, представено от Ройтерс.

Ведомството удостовери известие на австрийската организация АПА, че през април 2019 година мъжът е получил присъда от 22 месеца. Той е бил освободен предварително през декември същата година заради младежката си възраст, се споделя в известието, което цитира думи на министъра на вътрешните работи Карл Нехамер.

По-рано през днешния ден Нехамер сподели пред АПА, че стрелецът е жител на Австрия и Северна Македония с албански корени и че полицията е задържала няколко души, свързани с него.

Нападателите убиха и един минувач, а след това в болница умря и една от тежко ранените, както и още една жена на 40-50 години. В лечебни заведения са още 13 ранени. Шест от тях са в съществено положение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР