Радикални мерки за справяне с кризата на сигурността, свързана с

...
Радикални мерки за справяне с кризата на сигурността, свързана с
Коментари Харесай

Бойко Борисов и Делян Пеевски с радикални мерки за справяне с мигрантската криза

Радикални ограничения за справяне с рецесията на сигурността, обвързвана с мигрантите предложиха ръководителите на ГЕРБ и Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В деловодството на Народно събрание бяха импортирани незабавно два законопроекта, с които се усилва потенциала на Гранична полиция с 1264 щатни бройки за защитата на бежанските центрове и усилване на защитата на границата. Тези щатни бройки са нужни за застраховане на естественото действие на всички структурни звена.

Промените в Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за администрацията плануват застраховане и активизиране на полицейските сили, тъй че да се подсигурява сигурност и успокоение в обществото и съблюдаване на публичния ред в страната.

Възникналото напрежение в последната седмица, както и зачестилите конфликти сред български жители и чужденци постановат решителни ограничения от Народното събрание като висш законодателен орган.

Тези ограничения за сигурност ще обезпечат включването на допустимо най-вече хора и ще създадат всичко допустимо да се подсигурява сигурността на жителите, тяхното здраве и благосъстоятелност, което е безвъзвратен ангажимент на правовата страна.

Независимо от политическата неустойчивост, обвързвана с преходния интервал на Ротацията, нашата воля е страната да извърши главната си задача – отбраната на своите жители.

Това са най-решителните, само че и най-справедливи ограничения, вземани във връзка с сигурността на хората по отношение на мигрантските потоци. И защото тематиката за бежанците е една от най-чувствителните тематики, свързани със сигурността и спокойствието на хората, увеличението на щатната бройка дава опция за дейно осъществяване на функционалностите на Министерство на вътрешните работи

Произтичащите закани за националната сигурност, в резултат на невиждания мигрантски поток, постановат предприемане на стратегически ограничения за повишение опциите на ГДГП за реализиране на благонадежден граничен надзор на вътрешните и външни държавни граници, явяващи се такива и за Европейски Съюз и минимизиране рисковете за националната сигурност.

Приемането в незабавен порядък от Народното събрание на законовите промени и незабавното им осъществяване от органите на изпълнителната власт ще бъде тест за успеха на България над несигурността, заплахите и тревогата на хората. Тази сигурност стои по-високо от всеки персонален или партиен интерес.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР