Радикална идея на кабинета ще намали територията на министъра на

...
Радикална идея на кабинета ще намали територията на министъра на
Коментари Харесай

Прекрояване: Режат Корнелия Нинова, взимат й половин министерство

Радикална концепция на кабинета ще понижи територията на министъра на стопанската система Корнелия Нинова. Правителството възнамерява да раздели ръководеното от нея Министерство на стопанската система и промишлеността на две нови министерства. Едната половина ще е Министерство на стопанската система и промишлеността и Министерство на нововъведенията и растежа. Второто, по всичко проличава, че ще бъде управлявано от министъра на нововъведенията Даниел Лорер, който към този момент е без портфейл. 

За новото разкрояване на ведомството стана ясно от Портала за публични съвещания на Министерски съвет.

Това действително значи, че властта и въздействието на Нинова в държавното управление понижава, а част от функционалностите й поема министър Даниел Лорер, който е топ фигура в " Продължаваме промяната ", разясниха политици. 



Сред препоръчаните промени са тези в устройствените правилници на Българската организация за вложения и Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия, с които се регламентира прекосяването им към Министерството на нововъведенията и растежа.

Чрез плануваните промени на нормативните разпореждания се преразпределят пълномощия от материалната подготвеност на министъра на стопанската система, ръководителя на Държавната организация за научни проучвания и нововъведения и ръководените от тях ведомства, които следва да бъдат поети от министъра на нововъведенията и растежа, респективно Министерство на нововъведенията и растежа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР