Радикализираха се всички, които не желаят да признаят Израел за

...
Радикализираха се всички, които не желаят да признаят Израел за
Коментари Харесай

Елена Поптодорова сравни касапницата в Израел с Пърл Харбър и се заговори за атомни бомби

Радикализираха се всички, които не желаят да признаят Израел за страна и не желаят мир в Близкия изток, разяснява тя

Веднага след терористичното направление в Израел генералният секретар на Организация на обединените нации го съпостави с 11-ти септември, само че си мисля, че е нещо по-лошо. Комбинация е от това събитие и Пърл Харбър и решенията ще са все по-трудни, сподели в „ Тази заран “ по бТВ някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова.

„ Не бива да си мислим, че спорът в Израел е като наводняване, което завършва в избран миг. Започва един доста дълъг и сложен интервал на конфликти с жертви, на неспособност да се откри решение. Нека сънародниците ни да държат връзка с посолството ни там! “, прикани тя. 

След Пърл Харбър има атомни бомби, сподели пък водещият Златимир Йочев.

Надявам се това да не се случва, показа някогашната посланичка. 

„ Два въпроса би трябвало да се решат. Единият е за спасяването на заложниците, а другият – за демилитаризация на Газа “, добави тя. 

Веднага след тази кланица, която се случи, споделих, че „ Хамас “ става главния и голям проблем, съобщи Поптодорова.

„ Някой разясниха, че тази кланица на 7 октомври е подарък за Владимир Путин. Мисля си, че бе груба, предизвикателна проява от страна на „ Хамас “, че споразуменията от Осло са мъртви “, добави тя. 

„ Трябва да се откри нова формула за Близкия изток. Съседните страни Египет, Йордания, Сирия и Ливан постоянно са подкрепяли Палестина. Те, както и Саудитска Арабия ще са от основно значение за всички процеси, които ще текат в палестинската автономност, в Газа, както и в интернационален проект “, посочи някогашната посланичка.

„ Турция приканва за основаване на страна Палестина. Турски министър даже си разреши да заплашва със гибел Бенямин Нетаняху в обществените мрежа “, сподели пък Йочев. 

„ Трябва да отделим Нетаняху от страната Израел и „ Хамас “ от палестинците, тъй като всичко, което прави тази организация, е за сметка на жителите. Жертвите ги дават сънародниците им, а не бойците от групировката “, сподели пък тя. 

„ От 2007 година, когато „ Хамас “ завладя линията Газа, тя съставлява една мощно милитаризирана територия. Има доста подземни тунели, които не са за отбрана на популацията. Там са убежищата на бойците и скривалищата за оръжие. Задължително те би трябвало да бъдат разоръжени “, разяснява Поптодорова.

„ Това е шеста сходна война откогато „ Хамас “ са завладяли тази територия с прелом. Дори и да се стигне до помирение, групировката ще извлече от това победа, което би насърчило сходни терористични организации и на самия Иран. Затова е такова държанието на ръководещите в Израел “, добави тя. 

„ Нетаняху носи своята отговорност за заселването и за непрекъснатото увеличение на селищата. Той получи рецензия всички “, съобщи някогашният посланик. 

„ Споразуменията, които бяха подписани в Осло, бяха оповестени за краткотрайни. Дадени бяха едни пет години, с цел да се стигне до дефинитивно съглашение за мир. Тогава обаче се радикализираха всички, които не желаят да признаят Израел за страна, не желаят мир в Близкия изток “, сподели още тя. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР