Радикален ислямист с психични проблеми намушка до смърт германски турист

...
Радикален ислямист с психични проблеми намушка до смърт германски турист
Коментари Харесай

Радикален ислямист уби турист и рани двама души в Париж

Радикален ислямист с психологични проблеми намушка до гибел немски екскурзиант и рани двама души в центъра на Париж покрай Айфеловата кула, преди да бъде задържан от полицията.


Убиецът е крещял „ Аллах акбар “, преди да бъде задържан. Полицейският източник съобщи, че нападателят изповядва коренен ислям и има психологично разстройство. Той е споделил, че " не може да понася убийствата на мюсюлмани по света ".


Жертвата е немски екскурзиант, заяви френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен, съобщи Агенция Франс Прес.

" Мъжът е нападнал двойка задгранични туристи. От намушкването с нож е умрял немски екскурзиант, който е роден във Филипините ", съобщи Дарманен на мястото на случая.

Шофьор на такси, който станал очевидец на жестоката сцена, е опитал да се намеси. След това нападателят е минал на другия бряг на река Сена, атакувайки други хора и ранявайки един от тях с чук, до момента в който полицията го преследва. Полицаите са употребявали електрошок, с цел да обезвреждат мъжа.

Прокуратурата в Париж разгласи, че нападателят е французин, роден през 1997 година Той е задържан в границите на следствие за ликвидиране и опит за ликвидиране.


Френският министър-председател Елизабет Борн осъди жестоката офанзива.

„ Няма да се поддадем на тероризма “, сподели министър председателят в коментар за случилото се.

Президентът Еманюел Макрон изпрати съболезнованията си на фамилията на германеца, погубен при " терористична офанзива " в Париж.

" Заподозреният нападател беше задържан " бързо " и в този момент би трябвало да се въздаде правдивост " в името на френския народ ", написа Макрон в X.

Извършителят на нападението с нож към този момент е бил наказан през 2016 година на " четири години затвор " за обмисляне на различен сходен акт.

" През 2016 година лицето е било задържано от френската организация за национална сигурност, преди да извърши планувания акт ", сподели министър Дарманен.

Франция претърпя няколко терористични офанзиви от ислямистки екстремисти, в това число самоубийствените офанзиви в Париж през ноември 2015 година, за които групировката " Ислямска страна " пое отговорност. Тогава бяха убити 130 души.

През последните години имаше релативно мъртвило, макар че публични лица предизвестиха, че опасността остава.

Напрежение във Франция, дом на огромно еврейско и мюсюлманско население, се увеличи след офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври и ответния израелски удар в Ивицата Газа.

Сигурността в Париж е засилена, защото столицата се приготвя за семейството на Летните олимпийски игри през 2024 година

През октомври учителят Доминик Бернар беше погубен в северния френски град Арас от млад радикализиран ислямист от кавказкия район на Русия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР