Радиацията от смартфоните оказва негативно влияние върху краткосрочната памет на

...
Радиацията от смартфоните оказва негативно влияние върху краткосрочната памет на
Коментари Харесай

Смартфоните нарушават паметта на подрастващите


Радиацията от смарт телефоните оказва отрицателно въздействие върху краткосрочната памет на младежите, сочат нови изследвания. Обезпокоителното е, че "погълнатата " радиация

даже от една година приложимост, може да бъде задоволителна, с цел да повреди елементи от мозъка, които интерпретират облици и форми.

Изследователите са открили, че радиочестотните електромагнитни полета на смарт телефоните могат да имат неподходящо влияние върху развиването на паметта на характерни области на мозъка при подрастващите.

За задачите на изследването са проследени навиците на 700 младежи в Швейцария, на възраст сред 12 и 17 години.

Учените

разясняват, че най-вредно за мозъка е потреблението на мобилен телефон покрай главата . Извършени са няколко изследвания за идентифициране на евентуалното негативновлияние

върху здравето, макар че резултатите са останали неубедителни.

Краткосрочната памет (запаметяване на обекти и фигури) се реализира в дясното полукълбо и въздействието на излъчванията на телефона се демонстрират по-очевидно при тези, които го държат от дясната страна на главата по време на диалог. Но, когато се употребяват други принадлежности и услуги за безжична връзка - sms-и, онлайн игри или интернет - швейцарските учени не откриват обилни промени.

Мартин Рьосли (Martin Röösli) - началник на експозицията на околната среда и здравето на Швейцарския институт за тропическа и социална здравна система (Swiss TPH) съобщи, че възможните опасности могат да бъдат сведени до най-малко, в случай че телефонът няма директен контакт с главата.

Свързани публикации.. Смартфоните трансформират нашия мозък 0 Секс чатовете са все по-често срещани измежду младежите 0 Когато детето не е с сложен темперамент просто. Хиперкинетично разстройство 0

"Използване на слушалки или високоговорител, понижат нездравословните предавания, които са изключително високи, когато качеството на мрежата е ниско и мобилният телефон работи на оптималната мощ. "

От друга страна, е открито, че честите инспекции на обществените медии, сърфирането в интернет и други онлайн действия, усилват вероятността от развиване на хиперкинетично разтройство (синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност). Това разтройство се характеризира с нарушавания в изпълнителните функционалности при подрастващите –

нарушени са контролът и регулацията на бодростта и поддържането на стабилно внимание. Страдащите

имат по-ниска дарба да отсрочват или потискат несъответствуващи действия; затрудняват се да преценяват обстановката и да възнамеряват бъдещето.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР