Радев връща Борисов на власт чрез служебния си кабинет, заяви

...
Радев връща Борисов на власт чрез служебния си кабинет, заяви
Коментари Харесай

Божанков: Радев връща Борисов на власт чрез служебния си кабинет -

Радев връща Борисов на власт посредством служебния си кабинет, съобщи пред Нова телевизия Явор Божанков от Българска социалистическа партия.

" Реален риск Борисов да се върне има, изключително с последните дейности на служебния кабинет във връзка с непрестанните офанзиви, които виждаме. Единственият резултат, който виждаме, е рискът Борисов да се върне на власт ", добави той.

След това Божанков разкритикува дейностите на назначения от президента Румен Радев длъжностен кабинет:

" Служебният кабинет би трябвало да провежда изборите. В момента той прави всичко друго също така - назначава хора в напоителни системи, уволнява на най-ниско равнище до най-високо равнище държавна администрация. "

Явор Божанков обобщи, че служебният кабинет има три съществени рецензии към държавното управление на Кирил Петков - външна политика, инфраструктура и енергетика.

" То тъкмо това са трите бранша, ръководени от Слави Трифонов и ИТН " и нямам пояснение за какво тъкмо хората на Има Такъв Народ са в служебния кабинет ", добави той.

По мотив излъчването на държавно управление от идващия парламент, Божанков съобщи, че левицата няма да се коалира с ГЕРБ и " дребния ГЕРБ ", Движение за права и свободи и " дребното Движение за права и свободи ". Под " дребния ГЕРБ " той засяга " Възраждане ", а под " дребното Движение за права и свободи " - някогашния съдружен сътрудник " ИТН ". Божанков счита, че тези четири партии са част от корупционния модел и по тази причина Българска социалистическа партия няма да се коалира с тях. Като вероятни съдружни сътрудници той дефинира всички обединения, подготвени да довършат правосъдната промяна и да застанат против корупционния модел.

По отношение на разликите сред Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия по тематиката " Газпром " (левицата упорства за възобновяване на контракта за съветски газ, от Политическа партия и Демократична България настояват, че контракт има, само че съветската страна не го спазва) Божанков съобщи, че позицията на партията му не е подбудена от някаква идеология, а от потребностите на бизнеса и работодателите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР