Радев връчи първия мандат за правителство на ГабриелПрезидентът Румен Радев

...
Радев връчи първия мандат за правителство на ГабриелПрезидентът Румен Радев
Коментари Харесай

Вечерни новини: Шансовете за кабинет на ГЕРБ намаляват; Гешев се обърна срещу „приятели“

Радев връчи първия мандат за държавно управление на Габриел
Президентът Румен Радев връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС Мария Габриел. Тя от своя страна удостовери, че ще направи всичко допустимо, с цел да има страната работещо държавно управление и да бъде излъчен експертен кабинет с ясни цели и стратегия.
Мария Габриел подаде оставка като еврокомисар
Еврокомисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел напусна публично Европейската комисия. Нейната оставка е призната от Урсула фон дер Лайен. В публично писмо до медиите ръководителят на Комисията изразява признателност към българката за работата ѝ в Брюксел.
Българска социалистическа партия отхвърли поддръжка за държавното управление на ГЕРБ
Направихме задоволително в желанието да дадем на България непоклатимост и на българския народ – сигурност. Да дадем един бюджет, който да подсигурява развиване на стопанската система и обществено успокоение. Българска социалистическа партия приключва договарянията за държавно управление с мандатоносителите от ГЕРБ-СДС. Това разгласи на ексклузивен брифинг водачът на партията Корнелия Нинова. Това понижава трагично възможностите за триумф на Мария Габриел, която вече подаде оставка като еврокомисар.
Има Такъв Народ поддържа Габриел, само че не абсолютно
Можем да дадем поддръжка без идеологически обвързаности на всяка една политическа партия в този парламент, стига предложенията и посоката на развиване да бъдат верни. Така че не ни разглеждайте като безусловна поддръжка, още нямате поддръжка и що се отнася до стопанска система и финанси, ви чакат тежки диалози. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН) Тошко Йорданов по време на срещата си с претендента на ГЕРБ за министър председател Мария Габриел.
Движение за права и свободи поддържа Габриел за „ брюкселски кабинет “
На поредна среща ГЕРБ и Движение за права и свободи изявяват близки позиции по възможното сформиране на постоянно държавно управление в границите на 49-ия парламент. Срещата сред кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел и водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ мина в добър звук. Разговорът не беше за това дали, а по какъв начин и с кого да бъде формиран новият кабинет.
Гешев се обърна срещу „ другари “ и скъса оставката си
Главният прокурор Иван Гешев отхвърли да си подаде оставката и демонстративно я скъса на специфичен брифинг в Съдебната палата, призован от него. " Може да съм допускал неточности, само че това е обикновено. Всичко е било в полза на народа. Може би очаквате това, което ще кажа. Това е моята оставка. Бях поканен да си подам оставката “, съобщи Гешев преди демонстративно да я скъса.
Изходът е неразбираем: ГЕРБ и Българска социалистическа партия остават разграничени по тематиката „ Украйна “
„ Дискусията напредва “, по този начин приключи диалогът с Българска социалистическа партия претендентът за министър председател на ГЕРБ Мария Габриел, която през днешния ден ще се срещне и с Движение за права и свободи и „ ИТН “ в търсене на излаз за съставяне на държавно управление. Въпреки доближаването на позициите сред другояче двете най-далечни партии, изходът остава неразбираем.
Подкаст | Всяка компания в България може да получи еврофинансиране
В подкаста " Едно мислено " тази седмица си приказваме с прокуриста на " Еко Глоуб " адв. Биляна Тончева за " морето " от европари, което чака българския бизнес през 2023 година Разговорът ни засяга най-очакваните схеми и върху какво би трябвало да се концентрират компаниите, на които следва да аплайват.
Еврокомисията завиши прогнозите си за стопанската система и инфлацията в България
Европейската комисия завиши леко упованията си за българската стопанска система през 2023 година, само че все пак те остават много под прогнозата на финансовото министерство, въз основата на която бе направен план за Бюджет 2023 със свръхдефицит от 6.4%.
Турците в България всеобщо са дали своят вот за съперника на Ердоган
Гласувалите в България на президентския избор в Турция всеобщо са подкрепили съперника на настоящия президент Реджеп Тайип Ердоган, а точно – Кемал Кълъчдароглу. Опозиционният водач събира 69.16% от гласовете в България, до момента в който Ердоган – едвам 24.3% Това излиза наяве при преброени 100% от протоколите в секциите в България. Гласувалите на турските избори на територията на страната са почти 2000 индивида.
Японската Nippon Express купува cargo-partner
Австрийският логистичен снабдител cargo-partner ще бъде продаден на японската компания за световни логистични услуги Nippon Express, оповестиха двете компании през днешния ден със известие до медиите. Спекулации за договорката имаше още предходната година, само че съгласно информацията в този момент тя е подписана на 12 май 2023 година и ще влезе в действие след нормалните регулаторни утвърждения. Планираният период за завършване е четири до седем месеца.
Generali търси най-устойчивите дребни и междинни предприятия в Европа
Група Generali продължава да търси най-устойчивите МСП в цяла Европа с третото издание на премиите SME EnterPRIZE. Целта на компанията е да открие най-хубавите практики, които могат да вдъхновят други бизнесмени и да оказват помощ на обществото да се оправи с екологичните и обществени провокации.
United Group се причислява към Глобалния контракт на Организация на обединените нации
United Group се причисли към самодейността Глобален контракт на Организация на обединените нации – най-голямата доброволна лидерска платформа, която подкрепя развиването, въвеждането и шерването на виновни бизнес практики по целия свят.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР