Радев връчи папката миналата събота, а Главчев имаше срок до

...
Радев връчи папката миналата събота, а Главчев имаше срок до
Коментари Харесай

Димитър Главчев представя служебните министри на консултации при президента

Радев връчи досието предходната събота, а Главчев имаше период до на следващия ден, с цел да подбере равноотдалечени, по думите му, специалисти за служебни министри.

За първи път президентът ще организира по едно и също време с това и съвещания с парламентарно показаните партии в 49-то Народно заседание от 9:30 часа, както повеляват последните конституционни промени.

" В осъществяване с член 99, новата алинея 5, към този момент поканих парламентарно показаните групи и господин Главчев на следващия ден в 9:30 с цел да проведем консултациите според тази нова повяхвам и да уточним крайното време за осъществяване на изборите. Едно е желанието на партиите, друго е готовността на ЦИК ", разгласи президентът.

" На 5 април, петък, от 9:30 часа в осъществяване на чл.99, ал.5 от Конституцията президентът Румен Радев ще се срещне на " Дондуков " 2 с претендента за длъжностен министър-председател Димитър Главчев, на който на 30 март разпореди да предложи състав на служебно държавно управление. В сходство с главния закон на България президентът ще организира наложителните съвещания с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание. ", се споделя в известието от президентския пресцентър.

На 30 март Радев разпореди на Главчев да предложи състав на служебно държавно управление в границите на седем дни и му благодари, че единствен се е нагърбил да извърши тази тежка задача да сформира държавно управление.

Днес се чака да узнаем и по кое време президентът ще насрочи изборите и дали те ще бъдат 2 в 1, каквато позиция отбрани той през вчерашния ден на срещата с ЦИК. От комисията обясниха, че са в положение да провеждат едновременното осъществяване на народен избор за парламент и на европейски избори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР