Радев винаги е бил опозиция на всяко едно правителство, което

...
Радев винаги е бил опозиция на всяко едно правителство, което
Коментари Харесай

Валерия Велева: Радев винаги е бил опозиция на всяко едно правителство, което встъпи в длъжност

„ Радев постоянно е бил съпротива на всяко едно държавно управление, което встъпи в служба. Президентът има право да нападна решението на Народното събрание за конституционни съдии, само че няма право да приканва Конституционния съд да анулира клетвата. Това към този момент е едно вмешателство в работата на самостоятелна институция. Те ще встъпят в служба в петък. “ Това съобщи журналистът Валерия Велева.

„ Атакуването на госпожа Атанасова, тъй като е политическа фигура, не е съответстващо ”, акцентира Велева.

„ Радев постоянно е бил съпротива на всяко едно държавно управление, което встъпи в служба. Да, той има право да подлага на критика, само че той не откри общ език с нито една политическа групировка. Неговото позициониране да е анти предопредели реакциите по отношение на него ”, изясни журналистът.

Радев постоянно е бил съпротива

Висшия адвокатски съвет прикани новоизбраните за конституционни съдии Атанасова и  Белазелков да не поставят клетва преди произнасянето на Конституционния съд, сезиран за техния избор. Това стана ясно от мнение на Върховен административен съд, напомня SafeNews.

Само преди месец във връзка разискването на промени в Конституцията в Народното събрание заявиха, че ще бъде изменен методът, по който се предлагат, изслушват и се избират членовете на висши държавни органи.

По-рано през днешния ден Конституционният съд образува дело против избора на съдии от квотата на Народното заседание. Това излиза наяве от обява на страницата на съда. Докладчик по делото е арбитър Константин Пенчев.

Той е докладчик и по делото, импортирано от президента Румен Радев, с което също се желае определяне на противоконституционност на peшeниятa зa избop нa ĸoнcтитyциoнни cъдии, пpиeти oт 49-oтo Hapoднo cъбpaниe нa 19 янyapи.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР