Радев показа, че не може да живее в среда на

...
Радев показа, че не може да живее в среда на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Няма да внесем нито една от предложените от Радев промени в Изборния кодекс

 Радев сподели, че не може да живее в среда на консенсус и насрочи изборите за 4 април. От лятото той предлага изборите да са през ноември или декември. На 7 декември той зададе датата 28 март. След това започнаха консултациите. Всички обявиха готовносност да се явят на избори тогава. Днес Радев разгласи 4 април. За нас тази дата е изцяло допустима, само че с някои опасения ", съобщи Тома Биков относно оповестената от дата на изборите.

ГЕРБ няма да внесе нито една от измененията в Изборния кодекс, които президентът е предложил.

" Ако опозицията реши да преразгледа обществената си позиция от последните дни, в която също упорстват да не се вършат фундаментални промени, дано да внесат измененията на Радев. Ние няма да го създадем. Основанието за това е, че сходен метод би разрушил доверието в изборния развой и би обслужил неразбираеми ползи ", счита депутатът от ГЕРБ.

Биков акцентира, че ръководещата партия ще направи всичко допустимо да увеличи изборната интензивност, като убеждават със своите хрумвания гласоподавателите. А съгласно Георг Георгиев вълнуващият въпрос в тази ситуация било чия дата е 4 април и каква е разликата.

" Ако си спомним изявленията на президента - той искаше да прави избори още през есента, а в този момент внезапно споделя, че има време. Време защо? Да промени фундаментално и метафизичен концепцията на изборите в България и това по какъв начин те се организират. Президентът желае да нарушим препоръките на Венецианската комисия и да сме в прорез с всичко това, което прави изборите транспарантни ", счита той.

Депутатът упрекна Радев в " чертаене на разграничителни линии ". Той акцентира, че тази година католическият и арменският Великден са на 4 април и това би основало проблеми на българите, които ще гласоподават в чужбина. Според Георгиев президентът не е решил това.

" Не машините и не пликовете гласоподават, а хората, и който не го е схванал, ще загуби и тези избори ", приключи Тома Биков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР