Радев може да помогне с допълнителни консултацииКабинет, начело с Даниел

...
Радев може да помогне с допълнителни консултацииКабинет, начело с Даниел
Коментари Харесай

Кабинет с Митов може да се гласува в сряда

Радев може да помогне с спомагателни съвещания

Кабинет, отпред с Даниел Митов, може да бъде гласуван още в сряда, на 21 април, настояват от ГЕРБ. Стига президентът Румен Радев да връчи първия изследователски мандат, който отива при партията, спечелила най-вече гласове на вота, във вторник. Държавният глава свика съвещания с парламентарните групи в рамките единствено на един ден. Допитването му ще завърши на следващия ден, към 17 часа.

Няма проблем във вторник сутринта проучвателният мандат да бъде връчен на номинирания от ГЕРБ претендент за министър-председател Даниел Митов. Самият водач на партията Бойко Борисов разгласи, че нямат желание да се бавят и че са подготвени с проектокабинета.

Ако гласуването е още в сряда и не мине, няма проблем в четвъртък Радев да даде втори изследователски мандат на „ Има подобен народ”. От партията на Слави Трифонов не споделят дали ще вземат мандата или ще го откажат незабавно. Ако решат единствено да печелят време, ще могат седем дни да го задържат преди да го върнат.

Едва ли обаче времето ще е задоволително за промени в Изборния кодекс, на които те държат доста. Има опция Радев да помогне на Трифонов и на останалите партии на митинга, като направи спомагателни съвещания, за които няма правилник в конституцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР