"Радев ли ще отговаря „персонално“ (както жена му се изрази

...
"Радев ли ще отговаря „персонално“ (както жена му се изрази
Коментари Харесай

Калина Андролова: В лодката сме всички, глупако!

"Радев ли ще дава отговор „ персонално “ (както жена му се изрази измежду нощ във Фейсбук), когато военните стартират да извозват ковчезите от София? " Това пита в коментара си политическата анализаторка Калина Андролова в личния си уебсайт infacto.bg, който незабавно бе представен от доста медии, заради актуалността му.

Да клатиш лодката, в която се намира цялата нация, при форсмажорна обстановка и международна пандемия; да обясняваш, че има безпорядък, при въвеждане на невиждани ограничения за понижаване на епидемиологичния взрив; да нападаш спешния щаб, който прави всичко по силите си, с цел да премине нацията допустимо най-леко през епидемията; да насаждаш съмнение, неодобрение и напрежение измежду популацията, когато хората и страната се нуждаят от най-вече дисциплина; да насъскваш лекарите, бизнеса и бедните хора против държавното управление в положение на международна пандемия; да се противопоставяш на спешните ограничения от камбанарията единствено на военноуниформената си подготвеност...

Това го може единствено политик с доста невисок дух, с доста граници в хоризонта, с доста малко любов към България. Вместо да провежда дарения, вместо да помогне с каквото може, вместо да подскаже на властта и да спомага за съответен неуреден въпрос, „ безделникът от Дондуков 2 “ (както го назовават във Фейсбук) избира да налива масло в капризните съмнения на електората. Ако електоратът има най-малко малко здрав разсъдък, в никакъв случай няма да елементарни сходно осветление на политическа неудовлетвореност. И през труповете на родителите ни ще мине поради незначителни политически дивиденти.

Това е лаком за политическо внимание човек. Много малко, но доста малко просветеност се изисква, с цел да схванеш, че в миг на задаваща се огромна зараза не можеш да си позволиш да дезорганизираш обществото, да го демотивираш, да даваш разнообразни сигнали, да подриваш напъните на спешния щаб, да вдигаш революции, тъй като точно по този начин се интерпретират думите му в обществените мрежи.

Как мислите, дали в Италия разясняват тези дни свободата на словото?! Дали разясняват свещените права на жителите?! Дали във Франция, Германия и Испания празнословят през тв приемника за гражданските свободи откакто броят на болните се подвига с хиляди дневно?! Отвън Радев може и да съставлява президентството като институция, само че от вътрешната страна е нещо като детска стая. Разхвърляна, объркана, фантазна.

Този човек в действителност би трябвало да напусне политиката. Както и различен път съм писала, Радев няма обикновен нюх за същността на политиката, той не схваща тъканта на политиката, не знае от какво тя е формирана. Радев е една неописуема неточност. Неговата политическа еднаквост се изчерпва само с храчене на ГЕРБ и когато няма такава опция, той изпада в трудно за него безмълвие и загуба на еднаквост. Бях се подготвила за дългото му безмълвие, тъй като НИКОГА не бих предположила, че може политическата му лакомия да стигне такива мащаби, щото да се бори против ограниченията на държавното управление.

Целият политически рейтинг на Радев се състои от антагонизма му с Борисов. Той няма политическа физиономия, в случай че не изяснява на всички какъв брой са неприятни всички от ГЕРБ. Чудя се какво би приказвал, в случай че в миналото направи своя партия и получи властта?! Първо, дано образува своя политически разум, а след това, да се пробва да провежда политическо въздействие. Защото въздействие без разум е тип неконтролируемо злополучие, което ще ни се стовари на главите, и тогава Борисов ще ни наподобява като Маргарет Тачър и Дьо Гол взети дружно.

Навсякъде по света ограниченията са сходни, а ние имахме шанса държавното управление да вземе по-навреме верните ограничения. Защото има страни, в които обстановката е изтървана. Радев ли ще дава отговор „ персонално “ (както жена му се изрази измежду нощ във Фейсбук), когато военните стартират да извозват ковчезите от София?! Или плямпането по малкия екран не се санкционира?! Този човек не вижда ли, че спешният щаб и властта вършат всичко допустимо, с цел да се поеме епидемиологичния гърмеж допустимо най-леко. Или в противен случай, вижда, и таман по тази причина реагира с анархия?!

Има време за изпълнителната власт, господин Радев! Вие първото пораснете, качете се на раменете на някой по-висок от вас и се огледайте! Ще видите, че човешкият живот е по-ценен от всичко, и не може да го залагате в дребната ви политическа рулетка, като непрестанно клатите лодката, в която пътуваме всички. България ще оцелее макар вашите упорити старания за политическа борба по време на рецесия. Малко достолепие няма да ви навреди и малко повече самообладание. Защото както се показва един английски доктор: „ Въпросите, които повдигате, са нищо в съпоставяне със слона, който седи в средата на стаята! “ Схващате ли? Или някой би трябвало в допълнение да ви обясни?!

Калина АНДРОЛОВА: Нинова не е водач, тя просто оплячкосва всичко, каквото може

Дефицит на консумативи, маски, гелове, кревати, апарати за обдишване има по целия свят, в това число в Америка. Няма здравна система по света, която може да се оправи с сходен гърмеж, в случай че той бъде оставен да се разгърне без ограничавания. Това демонстрират всички симулационни модели. Колкото повече ограничавания, толкоз по-нисък и равномерен пик, толкоз повече избавени човешки животи. На фона на това, че електоратът на Българска социалистическа партия ще бъде най-засегнат от епидемията, удивлявам се на желанието на Радев и на тази партия за борба. Президентството, откогато Радев е президент, се е трансформирало в смехотворна институция, с безсмислени стратегически препоръки, групи и консултанти. И тъкмо този безхаберен разум да претендира, че може вярно да провежда страната в рецесия, е, меко казано, популистка клоунада. Големият боязън на политическите мишоци е, че нови фигури като ген. Мутафчийски приковаха вниманието на жителите. Този боязън може да докара до рискови последствия. Защото нелепото постоянно се привества по-добре от умното и съответното. Не е нужно Гюстав Льобон да ни коментира логиката на психиката на тълпата. Има обикновени истини. И това, което опозицията и Радев вършат, да клатят кабинета, е нормално изменничество към България, в миг на потребност и рецесия. Благодарим ви, че се виждате с просто око. За разлика от вируса. Господ е доста съобразителен, поддържа салдото във Вселената. Даже се запитвам: а не ви ли е боязън от политическите ви сметки, не би трябвало ли да почакате малко, да разберете какво ще се случи? Пък тогава да смятате...

Всички сме наясно с дефицитите на здравната ни система. В Ломбардия са най-модерните италиански лечебни заведения, е и? Това избави ли хората? Наясно сме, че ще има ограничения и за бизнеса. Но нито едно българско държавно управление не може да си разреши да разгласи като немското, че отпуска неограничени средства в поддръжка на бизнеса. Дори да е управлявано от Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на или Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за. Едно е да подпомагаш ориентацията на държавното управление по време на рецесия, друго е да риташ краката на стола. Омерзително е да следим Радев и опозицията по какъв начин провеждат координирани офанзиви против държавното управление в миг на особени усложнения. Ниско, прекомерно ниско!

Да оставим политическия диалог за след епидемията. Има време за всичко. „ Време да раздираш, и време да съшиваш; време да мълчиш и време да приказваш “. Но точно в този момент е моментът, който осветява височината на един политик, способността му да е угрижен за нацията, да преглътне политическата си лакомия, да сплотява и пази, да работи съзидателно и с любов. Не да разрушава и да рита с копита.

Почакайте малко, господин Радев! Има време за ниски скокове. За страдание има нещо политически малко във вас. За мен сте господин, тъй като президент сигурно не сте. Президентът е нещо политически огромно, на което вие очевидно не сте кадърен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР