Радев иска реална власт - служебните кабинети, чрез които управляваше,

...
Радев иска реална власт - служебните кабинети, чрез които управляваше,
Коментари Харесай

Нинова: Радев искаше да бъде скритият премиер, а Петков да е лицето на неговата власт

Радев желае действителна власт - служебните кабинети, посредством които управляваше, му се усладиха, тъй като това е действителната власт. Чрез Политическа партия Радев смяташе, че ще ръководи откъм гърба. Радев искаше да бъде скритият министър председател, а Петков да е лицето на неговата власт.

Това разкри министърът на стопанската система и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на Българска национална телевизия.

" Ние от дълго време сме декларирали, че трябваше да се продължат диалозите с " Газпром " и в това отношение имаме разминаване с премиера Петков.Продължавам да настоявам, че България не е изнесла и един патрон за Украйна ", сподели Нинова в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия, разяснявайки изявлението на премиера Петков пред " Гардиън ", в което той споделя, че един длъжностен кабинет на Радев ще върне " Газпром " още веднъж у нас и ще се спре изпращането на оръжия за Украйна през Полша.

България не е изнесла и един патрон за Украйна и не изнася.

" Не е правилно, че Кирил Петков е споделил, че ще спре износа за Украйна през Полша. Каза, че ще спре износа за Полша, без дори да прецизира защо. Продължавам да настоявам - България не е изнесла и един патрон за Украйна и не изнася. Изнасяме за 64 други страни. Какво те вършат оттова нататък с българската продукция тяхна отговорност и тяхно право и ние нямаме право по интернационалните правила да ги направляваме ", съобщи Нинова.

Подчертавайки, че Петков е бил погрешно свестен, Нинова изненадващо призна: " Откакто падна държавното управление, някои се пробват в паниката да вкарат в Комисията към МИ документи за изпращане на оръжие за Украйна. Няма да получат позволение! Да не си губят времето! Докато аз съм министър, ще се съблюдава решението на Народното събрание - да не се изпраща оръжие за Украйна! "

Френското предложение не дава отговор на алената линия на Българска социалистическа партия

По отношение на френското предложение за Македония тя съобщи, че то не е отговаряло на тяхната алена линия югозападната ни съседка на извършва двустранния контракт.

" Във френското предложение се споделя, че договарянията въобще ще стартират, откакто РСМ си промени конституцията и впише българите. Това е положително и беше едно от нашите претенции. Но френското предложение се базира на двустранен протокол сред България и Северна Македония, в който са разказани разнообразни задължения, без този протокол да е подписан нито от едната, нито от другата страна ", сподели още тя.

Нинова удостовери думите на Макрон, че върху България е извършен напън за събаряне на ветото над РСМ: Това е реалност!

Темата " Македония " бе използвана от Има Такъв Народ и Борисов.

" Темата Македония беше жестоко експлоатирана от две политически сили за партийни цели. Едната е Има Такъв Народ, която напусна обединението поради пари и постове и опаковаха напускането с тематиката " Македония ", с цел да имат родолюбив образ. Втората е ГЕРБ. Върви тезата да се направи ново евроатлантическо болшинство - първи го предложиха ГЕРБ. Борисов се пробва да се препере през тематиката " Македония ", с цел да се не помни другото болшинство, което се бори против модела " Борисов ", сподели още тя.

Тя изрази вяра от Политическа партия да не се подават на сходна оферта от страна на някогашните ръководещи.

" Приемат ли такава оферта, те са завършили. Това значи, че задачата, за която беше основана тази партия и това държавно управление, са зачеркнати. Това ще ги завърши. За Българска социалистическа партия няма никакви терзания ".

Радев и свалянето на държавното управление

На въпрос дали президентът Румен Радев има пръст в свалянето на държавното управление, Корнелия Нинова съобщи, че президентът, както и вицепрезидентът Илиана Йотова са почнали да нападат държавното управление безусловно в първия месец.

" Нямах пояснение за какво толкоз бързо президентът, който сътвори Политическа партия и ги изстреля във властта, ги нападна по този начин. С времето и опита в държавното управление си дадох отговор. На президентът Радев президентската институция му е тясна. Той желае действителна власт - служебните кабинети, посредством които управляваше, му се усладиха, тъй като това е действителната власт. Чрез Политическа партия Радев смяташе, че ще ръководи откъм гърба. Първият раздор сред него с Политическа партия стана при промяната на управлението на " Булгааргаз ".

Радев искаше да бъде скритият министър председател, а Петков да е лицето на неговата власт, разясни Нинова.

Тя сподели, че е имала разлики с премиера във връзка с съветския дипломат Митрофанова. " Не мисля, че назоваването на името на госпожа Митрофанова беше подходящо ", акцентира Нинова и още веднъж уточни, че държавното управление е паднало поради пари и власт. Причината са ползи.

Битката сред Петков ии Трифонов

Имаше признаци за напрежение сред Трифонов и Петков, разкри Нинова. Първият конфликт беше изборът на гуверньор за Българска народна банка и кандидатурата на Каримански. Най-голямата им неточност беше влизането в персоналното пространство и това в този момент ще им пречи да поддържат връзка. Хората не обичат персоналните крамоли. Това е разрушително политическо държание.

Висша политическа безнаказаност е бликоринате на Народното събрание да работи, акцентира министърът в оставка.

Бойко Борисов няма да се върне на власт. Ако ГЕРБ решат това - то ще ги завърши, уверена е Нинова.

Нови избори и длъжностен кабинет е най-лошото за народа.

Ние имаме едно огромно преимущество пред другите систематични партии - преди 6 години започнахме едни доста тежки въртрешнопартийни битки, разправии, това беше огромна борба да почистим Българска социалистическа партия от външни ползи, проникнали в нея. Затова, когато ме избраха преди 5 години, аз споделих - в случай че желаеме да променим страната, да стартираме от себе си и беше пъкъл през тези пет години, само че това е било инвестиция в бъдещето, безапелационна е тя.

Според Нинова, нови избори и длъжностен кабинет е най-лошото за народа.

Чакат ни тежка есен и тежка зима. Ние - Българска социалистическа партия, имаме проект и предложение какво би трябвало да се направи, добави Нинова. По думите й, измежду най-важните цели са актуализацията на бюджета, която незабавно би трябвало да се направи и приемането на законите по Плана за възобновяване и резистентност, които обаче изискват големи промени. Правим държавно управление, осигуряваме страната и хората, и по-късно да вървим на избори, безапелационна е Нинова.

По въпроса каква е позицията й по предложение за ново държавно управление, в което Кирил Петков не е министър председател, тя съобщи, че това не е работа на Българска социалистическа партия. Ние не бихме сложили такова условия, това не е политическо, не е обикновено, не е правилно, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Тя изясни за какво Българска социалистическа партия поддържа връщането на хартиените бюлетини.

Прогнозите на хора, които схващат са, че в случай че ги върнем, сред 300 000 и 500 000 души ще се върнат до урните, т.е. задачата е повече хора да отидат да гласоподават с цел да имат институциите по-голяма представителност. Машините остават, всеки може да избира, добави Нинова.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР