Радев е засегнат от това, че не получи персонална честитка

...
Радев е засегнат от това, че не получи персонална честитка
Коментари Харесай

Радев е засегнат от това, че не получи персонална честитка от Путин за Нова година, като Орбан

Радев е обиден от това, че не получи лична честитка от Путин за Нова година. Това написа в собствен коментар депутатът от обединението ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

Прочетох снощната тирада на президента Радев и съм комплициран. Вместо обединител на нацията той се е трансформирал в типичен четирихилядник, като тези подпомагащи съветската агитация и въздействие в България.

В нея той приказва за:

– “Икономическа неустановеност ” – този акцент на президентът е чудноват, защото тъкмо неговото служебно държавно управление разгласи, че страната е пред банкрут, а бюджетният недостиг ще е 6-8%.За последните 6 месеца, обаче дефицитът бе смъкнат на 2.5%, а банкрут освен няма, а кредитните организации правят оценка вероятността за развиване на страната като добра, до момента в който спестяванията на семействата единствено в банки са близо 80 милиарда лева, а лихвите по заеми измежду най-ниските в Европа.

– “Цензура ”. Забравяйки по какъв начин до момента в който управляваха неговите служебни държавни управления от екипа му се обаждаха в национални малките екрани, с цел да поучават публицисти какво и по какъв начин е вярно да приказват.

– “Корупция ”. Отново забравяйки по какъв начин при ръководството на неговите държавни управления измежду бизнеса бе станал прочут така наречен “Път на Коприната ” – указващ точния път, по който може да бъде извоювана една социална поръчка и обвързван с близки хора в екипа му.

– “Стрелките на историята се прибирали обратно ”, поради скъсването със знаците на комунизма

Не, господин президент, същинското връщане на стрелките го вършат тези като Вас, които ни връщат към съветската орбита и саботират всеки опит България да се отдели гравитационно от Путин.

– “Безнаказаност ” – Радев е не запомнил, че преди дни гласувахме шестата корекция на Конституцията, която вкарва чаканата над 30 година правосъдна промяна и ще даде опция законът да е над всички. Президентът бе заречен да даде свои промени в главния закон, само че по този начин и не съблюдава това свое заричане.

– “Разграждане на националния суверенитет ” – явно Радев приема, че влизането ни в Шенген (за което той не направи нищо, само че опита да си припише заслуги) е такова. Но то в действителност подсигурява същинският суверенитет на страната – надалеч от всевъзможни антиевропейски старания.

– “Отказ от достойство ” – Радев от дълго време не може да приказва за достолепие – неговото лично е в Кремъл. Още от момента през 2022 година, когато разгласи, че Русия бързо ще завърши с Украйна и стигайки до перманентното саботиране на всички опити България да окаже съответна военно-техническа помощ на Украйна.

В речта си Радев моли за единство и водачество

Той е президентът и е добре да знае, че най-близкият път за реализиране на единство и водачество е като спре да обслужва ползите на Путин в България.

Разбирам, че Радев е обиден от това, че не получи лична честитка от Путин за Нова година каквито имат Вучич и Орбан

Причината е, че той не съумя да прокара напълно съветските ползи, а 2023 година бе неприятна за него в това отношение. Надявам се и в никакъв случай Радев да няма шанса с вредоносните си дейности да получи новогодишен привет от Кремъл. Едно е несъмнено – той е първият български президент, който накара огромни групи в обществото да провеждат акции за изключване на тв приемниците до момента в който трае неговата тирада.

Важното е България да се движи в сполучлива посока

– след измененията в Конституцията и Шенген да продължим с позитивен отчет през юни за еврозоната и дата за приемане на еврото, както и Шенген по суша. Допълнително – да продължим с същински самостоятелни и работещи регулатори, промяна в службите за сигурност, извървяване на всички стъпки, с цел да приключи правосъдната промяна, противопоставяне на съветското въздействие и мощен старт на всички огромни инфраструктурни планове.

Успешна 2024 година!

Още вести четете в категорията България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР