Радев блести с отсъствието си от колегите си президенти, подписали

...
Радев блести с отсъствието си от колегите си президенти, подписали
Коментари Харесай

Елена Поп.: Малодушието на Радев ще има тежки последици

" Радев свети с отсъствието си от сътрудниците си президенти, подписали тази декларация. Отказът на Радев да подпише този политически текст за участието на Украйна в НАТО и условно да го разделя на две елементи, подухва на доста съществени изводи и мисли. В този сериозен миг, да се демонстрира такова безволие е определящо за доста време напред - най-малко до края на мандата на президента Радев. "
 
Това съобщи пред ФрогНюз някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова във връзка вчерашната позиция на президента Румен Радев.

Както е известни, президентът се разгласи против присъединението на Украйна към НАТО, който изясни за какво не е подписал взаимното изказване на 9-те президенти от Централна и Източна Европа.

" Решение за присъединение на Украйна към НАТО би трябвало да бъде взето едвам след изработването на ясни параметри за мирното споразумяване на спора сред Русия и Украйна, които да бъдат признати и приложени и от двете воюващи страни ", уточни Радев. 

" Това решение на президента провокира тревожни и не изключително оптимистични мисли ", твърди някогашната ни посланичка в Съединени американски щати.

Със сигурност това влиза в оценките за държанието на страната като цяло. У нас също има своите последствия, тъй като дава храна на тези политически сили, които желаят да отскубнат България от веднъж, който трудно мина през последните години. Няма друга страна в границите на НАТО и Европейски Съюз да е извървяла пътя до своето участие толкоз мъчно. Сигналът вътре в страната е също толкоз объркващ и контрапродуктивен колкото и на открито. "

" Въпросът е, че се случва във време, в което нямаме работещ парламент, няма опция подобен сюжет да бъде подложен на дневен ред във висшия орган на страната - Народното събрание, където партиите да се произнесат. Взема се едно решение, изолирано от нормалния политически развой, което също е отклоняване от нормата.

Вкарва се най-малкото неустановеност. Нито Букурещ, нито Атина ще имат по-голямо доверие на фона на това решение на президента Радев. Изниква и въпросът какво прави екипът към президента. Създава се усещане, че той взема такива съществени геополитически решения самичък. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР