Радев: Българите осъзнават, че властта има една цел – да

...
Радев: Българите осъзнават, че властта има една цел – да
Коментари Харесай

Радев: Българите осъзнават, че властта има една цел – да остане на власт

Радев: Българите осъзнават, че властта има една цел – да остане на власт
Президентът не може да желае оставки на който и да е. В тази обстановка ще бъда на страната на жителите. Българите ясно осъзнават, че всички дейности на властта от тук нататък имат една цел – да не изгубят властта.

Това разяснява президентът Румен Радев пред публицисти, запитан за политическата обстановка в страната, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В коментара си по настоящата политическа конюнктура в страната, Радев съобщи, че като държавен глава постоянно ще бъде на страната на жителите. „ Те виждат, че не са приоритет за настоящето ръководство и то губи тяхното доверие “, счита той.

Според него българите ясно осъзнават, че дейностите на ръководещите имат една цел – да не се загуби властта, „ с която са се сраснали “. „ Всяка власт, без значение дали сегашната или идната, би трябвало да разбере, че няма да може да ръководи по досегашния метод. Българите все по-решително и проведено ще търсят правата си, тъй като се мерят освен с предишното, а и с страните към нас “, аргументира се президентът.

В този смисъл президентът дефинира митингите, които от няколко дни се организират в разнообразни градове на страната, като „ закономерни и основателни “.

Румен Радев разяснява и световния пакт за миграция на Организация на обединените нации, поради който се получи разнобой измежду ръководещите. „ Те се опираха с Истанбулската спогодба. Явно сега се лутат по какъв начин тъкмо да дефинират своята позиция. Разбирам, че им е мъчно, тъй като до момента, намерено и на открито, те не са изразявали някаква твърда българска позиция. Проблемът в действителност и световен и като подобен, пакт би трябвало да има, само че предлаганите текстове не работят в наш интерес. Вътре има клаузи, колкото и той да не е обвързващ, които слагат на риск и народен сверените, и обществени системи, и вътрешен мир “, добави президентът Румен Радев.

Готов съм да приема водача на партия ГЕРБ господин Борисов и да изслушам неговата визия за оправянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на пагубния срив на вложенията, за икономическото догонване на страните от Централна и Източна Европа, които се откъснаха надалеч напред по темпове на стопански напредък, акцентира Радев.

Държавният глава отговори на рецензиите на ръководещите, че не се е съгласил на среща с техни представители, на която да бъдат разисквани законови промени, трансформирали се в противоречиви за обществото, само че в същото време е приел за среща водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, на която тя му е показала „ Визия за България “.

„ Нека не бъркаме закон с визия. Вече доста ясно разясних, че няма по какъв начин президентът да разисква с депутати закони, които са в развой на правене. Той е най-после на този развой “, безапелационен бе президентът.

За петицията, която от няколко дни се популяризира в интернет и планува въвеждане на изключително състояние от него, Радев бе къс: „ Не, това е смешно “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР