Работя за повече инвестиции в IT и аутсорсинг сектора. Подкрепата

...
Работя за повече инвестиции в IT и аутсорсинг сектора. Подкрепата
Коментари Харесай

Успешен мениджър влиза в политиката, за да подкрепя развитието на IT сектора във Варна

 Работя за повече вложения в IT и аутсорсинг бранша. Подкрепата за развиването на Варна като град знанието и привлекателна среда за бизнес е в основата на мотивацията ми да се включа в предизборната конкуренция. Това разяснява претендентът за общински консултант от гражданската квота на ГЕРБ Деян Пейчев - търговски и IT управител, който с опита си в областта на човешките запаси работи с доста от вложителите в района, като спомага за сполучливия асортимент на нужните им фрагменти.

" Във Варна през последните години се сътвори прелестна среда за развиване на високите технологии и нововъведенията. Градът ни се утвърждава като привлекателен център за непознати вложения. Оценката я дават огромни интернационалните компании, навлизащи на пазара във Варна и района, с които интензивно работя. Ролята на досегашния кмет Иван Портних за позитивната смяна е доста огромна и по тази причина взех решение да приема поканата му да се включа в неговия тим. Надявам се, че със знанията, опита и мрежата от контакти, които имам, ще бъда потребен. В качеството си на представител на Международната младежка камара ще се веселя да спечелим още повече младежи за идеята Варна да се развива като град със мощна и приобщаваща стопанска система ", показа Деян Пейчев.

Именно младите и образовани хора са главният фактор за навлизането на непознати компании в града. " Инвеститорите търсят удобна среда и доста " свежа кръв “, както се показват огромните в бизнеса. В шестте университета във Варна се образоват десетки хиляди студенти, които търсят благоприятни условия за професионална реализация, а IT секторът предлага доста пътища за кариерно развиване. От друга страна, самите висши образователни заведения бързо се приспособяват към непрестанно изменящата се действителност на пазара и оферират нови IT специалности “, посочи Пейчев. Той напомни, че единствено през последната година в областта на аутсорсинга и високите технологии разкритите нови работни места във Варна са над 700 и наклонността за разрастването им се резервира. " Изцяло нови за Варна компании навлизат на пазара, подготвени да усилват наетия личен състав ", добави Деян Пейчев и даде за образец Coca-Cola, Scale Focus, Isoft и други компании, разкрили офиси в морската столица. Той анонсира, че напълно скоро ще бъде открит още един нов офис на интернационална компания в IT бранша. " От няколко месеца водим договаряния, които са на финалната права. Ще бъдат основани десетки работни места с вероятност да се усилват ", посочи Пейчев.

Той приветства концепцията още от следващата година във Варна да отвори порти ново държавно учебно заведение по компютърни науки. " Колкото повече се ориентираме към децата, толкоз по-бързо и по-качествено ще можем да ги подготвим за едно бъдещо развиване в тези сфери ", разяснява Пейчев. По думите му огромна стъпка напред е и идната реализация на плана за математико-технологичен кампус, с който община Варна в лицето на кмета Иван Портних към този момент се ангажира.

В новата управническа стратегия, с която ГЕРБ влезе в предизборната конкуренция, е и амбициозната концепция за IT академия за деца, където най-малките възпитаници гратис и в подобаваща среда да получават умения по програмиране.

Пейчев напомни, че аутсорсинг промишлеността у нас към този момент генерира към 5% от Брутният вътрешен продукт, като през идващите години се чака напредък. " Избирайки България и в частност Варна като дестинация за вложения, интернационалните компании ще оферират още по-високи приходи. А това значи привличане на повече младежи, ускорено икономическо развиване и по-високо качество на живот “, безапелационен бе претендентът в листата на ГЕРБ за общински съветници, която е с номер 43 в бюлетината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР