Работя в полеви условия, но принудата какво не прави. Десетки

...
Работя в полеви условия, но принудата какво не прави. Десетки
Коментари Харесай

Фризьорките му намериха цаката - тръгнаха по домовете

" Работя в полеви условия, само че принудата какво не прави. Десетки постоянни клиенти ми звънят и се молят ", споделя Петрана Вранкова
Фризьорските салони са затворени от седмица, само че фризьорките откриха излаз и в тази обстановка. Те бързо се ориентираха и към този момент обслужват по домовете, написа 24 часа.

" Ако не работя, няма по какъв начин да си платя наема на студиото ", споделя Петрана Вранкова, до момента в който подстригва и боядисва следващата си клиентка.

Тя идва тъкмо в уречения час в неделя с " цялостно бойно снаряжение ". От раницата вади ножици, бои, четки, сешоар, гребени, престилки и всичко належащо. Преди това е била на различен адрес - правила е прическа на зъболекарка и е подстригала брачна половинка й в жилището им.

Стоматоложката разказала, че тя и сътрудниците й се чудят по какъв начин да обслужват пациентите си в дните на изключителни ограничения. Имала такива с арсен в зъбите, който би трябвало да се махне. Звъняла в РЗИ да желае позволение. След като Пепа я разкрасила, фризьорката си тръгнала с дарове - 10 броя защитни маски и фалшификация за салата.

Следващата й клиентка Мирела Василева не крие насладата си от домашното посещаване на Вранкова.

" Умирах от смут по какъв начин ще се появя в понеделник на работа. Корените на косата ми прораснаха и незабавно се нуждаеха от багра. А това е съпроводено с професионално подкастряне, боядисване и изсушаване. Щом разбрах, че Пепа се отзовава у дома, незабавно я извиках ", описа Василева.

Разкрасяването й се реализира в две пространства на жилището й. Най-напред в банята я подстригват. А самото боядисване се прави във всекидневната. На масата, където фамилията й се храни, Пепа подрежда бои и четки. И стартира следващата процедура. Най-напред я намазва с черна багра, а кичурите надолу - с лилава.

" Работя в полеви условия, само че принудата какво не прави. Десетки постоянни клиенти ми звънят и се молят ", споделя фризьорката. Докато боядисва Мирела, по тв приемника двете дами слушат изключителното изказване на премиера Бойко Борисов, предизвикано от следващото несъгласие на президента.

" Много е прав министър-председателят. Напълно го поддържаме ", единомислещи са двете. И в това време се питат по кое време ще завърши изключителното състояние. " Не се живее под домакински арест, само че би трябвало да съблюдаваме ограниченията ", безапелационни са те.

Боядисването завършва, само че по челото на Василева остават следи. Фризьорката се затюхква, че не е взела препарат. " Момент, дай ми мокри кърпички и пепел от цигара ", споделя тя. И за нула време почиства боята от лицето на клиентката си. " Това е оригиналност, ще знам към този момент ", споделя Мирела.

След час престой, следва измиване и изсушаване. Докато чакат – дамите пият кафе и се черпят с тиганици, приготвени от гостоприемната клиентка. За лукс към тестените произведения тя предлага сладко от диви ягоди и овче кисело мляко.

През това време идва братовчедът на Василева. Щом вижда, че има фризьорка в дома на своята родственик, мигновено желае и него да го подстрижат. Пепа не отхвърля. Бързо изважда машинката и го минава, а по-късно го измива.

" Следващият месец, в случай че още не е анулирано изключителното състояние - още веднъж вкъщи ", заръчва ѝ Василева. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР