Работя в Булгаргаз от 2020 г., познавам екипа, ще игнорирам

...
Работя в Булгаргаз от 2020 г., познавам екипа, ще игнорирам
Коментари Харесай

Деница Златева: Познавам екипа, работя в Булгаргаз от 2020 г., затова се съгласих да го оглавя

Работя в " Булгаргаз " от 2020 година, познавам екипа, ще пренебрегвам мненията на Таско Ерменков и Явор Божанков. Ще ги съветвам да се концентрират върху предизборната акция.

 

Това съобщи в ефира на БТВ Деница Златева, изпълнителен шеф на " Булгаргаз " на въпрос за какво се е съгласиха да стане началник на компанията. Тя разяснява и реакциите на Божанков и Ерменков на нейното предопределение в " Булгаргаз ". Двамата й съпартийци в Българска социалистическа партия изтъкаха, че не има опита, нужен за работа в сдружението.

 

Търсим газ на допустими цени, съобщи за " Лице в лице " по БТВ изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева. Тя посочи, че сдружението няма да подписва дълготрайни контракти.

 

Часове преди присъединяване на Златева по БТВ. Златева сподели, че се надява цената за октомври да бъде по-ниска.

Златева уточни, че главната цел би трябвало да бъде влизането в употреба на интерконектора с Гърция, което ще даде " глътка въздух " на всички, най-много на бизнеса.

Надявам се този месец да бъде последният, в който означаваме толкоз висок растеж на цените, изрази вяра изпълнителният шеф на " Булгаргаз ".

 

Шефът на " Булгаргаз " изясни, че първо търсят свободни слотове и потенциал за регазификация, а по-късно - провеждат търг за газ.

 

Деница Златева отговори и на въпроси, свързани с връзките с " Газпром ". Тя съобщи, че всеки ден изпращат поръчки за доставка на газ. " Газпром " е закрил сметката, по която плащахме, разясни Златева. И повтори, че става въпрос единствено за количествата природен газ по изтичащия контракт с " Газпром ".

 

“Булгаргаз ” не взе участие в комерсиалните договаряния с “Газпром ”, съобщи Деница Златева.

Тя акцентира, че това, което “Булгаргаз ” може да направи е да извършва контракта в частта за изпращане на ежедневни поръчки за количествата по контракт.

“Ние получаваме нулево удостоверение на поръчките от страна на “Газпром ”. “Булгаргаз ” не прави заплащания предплатени по фактури за доставка на природен газ. “Газпром ” също по този начин закри сметката, по която ние плащахме. Ако се стигне до някаква договореност или до пускане на договаряния естествено “Булгаргаз ” като страна по контракта ще влезе в тези договаряния. Важно е да кажем, че нашата цел е да осигурим сигурни доставки и такива на допустими цени ”, изясни Златева.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР