Работя с бивши пациенти болни от рак, с такива, на

...
Работя с бивши пациенти болни от рак, с такива, на
Коментари Харесай

10 неща, които научих от общуването със смъртоносно болни хора

 10-неща,-които-научих-от-общуването-със-смъртоносно-болни-хора

Работя с някогашни пациенти заболели от рак, с такива, на които са им съобщили, че няма какво да се направи и им остават няколко месеца. Но все пак, тези хора към този момент от години са се избавили от рака. 

Такива случаи се назовават непринудено или самопроизволно излекуване (също спонтанна ремисия или регресия). Може да се дефинира като ненадейно отчасти или цялостно изгубване на признаците на заболяването, която нормално е нелечима  — без някакво лекуване или на фона на лекуване, чието деяние не е потвърдено. 

Анализирах над 1000 такива случаи и научих, че макар че всяка история на излекуване е неповторима, във всички тях има нещо общо, което прокарва алена нишка през всички истории. 

Мнозина назовават това знамение, само че има доста проучвания, отдадени на въпроса за непринудено излекуване, и аз мога да кажа, че виждам пътя, който въпреки всичко води до победа над рака. Ето 10 неща, които разбрах за живота си след проучване на оживелите от рак:

1. Трябва да бъда стопанин на живота си

Когато лекарите споделили, че няма вяра и са им показали време, което им остава да живеят, болните нямали различен излаз с изключение на сами да се погрижат за здравето си. След оздравяването, поглеждайки обратно, всички съжалявали, че десетилетие по-рано не са заели дейна (а не пасивна) роля в своя живот.

2. Постоянното прочувствено напрежение въздейства зле на здравето

Тези, които са победили рака, знаят,ч е в случай че непрекъснато изпитват такива мощни страсти като стрес, боязън яд, тъга или ревнивост, това води до отслабена имунна система.

Дори непрекъснатото чувство за благополучие, когато то трае прекомерно дълго, постоянно се трансформира в носталгия по предишното, за разлика от възприятието за наслада от сегашното.

Затова хората, победили заболяването, живеят под така наречен „ прочувствен водопад “ — те разрешават на страстите умерено да ги „ покрият “, по-късно се стараят да ги почувстват, а най-после изцяло ги отпускат…

3. Трябва да се ядат повече зеленчуци. И това е истина

Знам чудесно, че солената, мазна, сладка храна е страхотна на усет. Но здравите хора са преодолели влечението си към сладкото, въглехидратите, солта и мазнините. И техните нови, свободни тела желаят пресни плодове и зеленчуци.

4. Смехът е най-хубавото лекарство

Усмивките и смехът не по-малко значими за живот от четката за зъби. Бивши пациенти, които са съумели да се избавят от рака, настояват, че всеки ден са се опитвали да се почувстват щастливи, даже и единствено за 5 минути.

Цели седмици и месеци те непрекъснато изпитвали болежка, възприятие на боязън и горест, само че това не им пречело да влязат за 5 минути в YouTube и да изгледат някое смешно видео. Така че прегръдката с вашата котка ще ви помогне да вдигне ниото на окситоцин.

5. Трябва да слушате интуицията си

Вслушайте се в своя интуиция, който ви нашепва „ Работата ти те убива “, „ Трябва да продължиш напред “ или „ Може би има и други разновидности “.

Вътрешният глас идва от часта на мозъка ни, която през днешния ден използваме рядко, защото към този момент не ни се постанова да предсказваме урагани или да знаем къде ни дебне тигър в засада.

Природната вътрешен глас може да усети източника на заплаха и да откри изхода надалеч преди да осъзнаем самия проблем, тъй че си заслужава да се вслушваме в нея.

6. Тялото също има потребност от главно разчистване

Живеем във време, в което преобладават високите технологии и нововъведенията, само че дружно с всички плюсове на това, би трябвало да признаем, че екологията, за жалост, не е на висота.

Химикалите опустошават в телата ни, в това число и имунната ни система, която дава отговор за откриването и унищожаването на раковите кафези. Така че би трябвало да се одобряват витамини и качествени добавки, с цел да се обезврежда нездравословното вредното влияние на околната среда, да се усвоява по-добра храната и да се укрепи имунната система.

7. За изгодите от медитирането

Трябва да се живее освен в материалния свят, само че и в духовния. Спрете за минутка, застинете. Можете да употребявате разнообразни техники за медитация, визуализация, молитва, автотренинг или просто да подремнете на слънце.

Независимо от това, което вършиме, това ще помогне да „ презаредите батериите “, да успокоите мислите и да се потопите в положение на бездънен, прочувствен отдих.

8. Семейството и приятелите са в действителност значими

Пациентите, които следих, непрекъснато м твърдяха: „ Не знам да го обясня, само че любовта, която получих от околните ми хора ми оказа помощ да се възстановя “.

И по какъв начин смятате? Учените и лекарите от дълго време го знаят това. Изследване след проучване удостоверяват, че самотата се асоциира с заболявания и ранна гибел, до момента в който усеща като обич, близостта със фамилията и другари и даже домашните животни е обвързвано с по-малко заболявания, по-бързо възобновяване и с по-дълга дълготрайност на живот.

9. Трябва да последвам фантазиите си

Това е значимо. Тези, които са се избавили от заболяванията, са обичали живота повече, в сравнение с са се бояли от гибелта. Някои от тях изобщо не са се плашили от нея (тя не избежна), само че до момента в който гибелта настъпи, те съумяват да вместят в останалия си живот единствено пристрастености и цели, доколкото им е по силите.

Не е наложително да имаш диагноза „ рак “, с цел да помислиш: „ Ако ми оставаха единствено 5 години живот пред мен, по какъв начин щях да ги разпределя “.

10. Всичко е допустимо?

Когато седнал съм против някого, на който са споделили, че скоро ще почине и се сетя, че това е било преди повече от 10 години, по гърба ми пробягват тръпки за хиляден път се сещам, че всичко е допустимо.

По думите на един интелигентен човек, би трябвало непрекъснато да се движиш и променяш и дано вашият разум, душа и тяло ви подскажат вярната посока.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР