Работя повече от 20 години с ваксини и ми е

...
Работя повече от 20 години с ваксини и ми е
Коментари Харесай

Д-р Филипова огласи голям проблем с ваксините за К-19

Работя повече от 20 години с ваксини и ми е пределно ясно какъв брой е дълъг пътят, който една ваксина изминава. Това е в действителност доста теоретичен труд и капацитет. Сега в един миг се заприказва за ваксини още от преди половин година. Това съобщи в ефира на Нова телевизия доктор Радосвета Филипова, от Националния имунизационен щаб.

"Фактът, който считам, че би трябвало да бъде разясняван, е че актуалните ваксини са разновидности на ваксини, които са разработвани доста от дълго време. Това са ваксини на разновидностите на този вирус от преди 10 години. Тъй като България остана встрани от SARS и MERS ", сподели тя.

"Има едни кардинално невярващи хора. Когато обаче един рационален средноинтелигентен човек няма по какъв начин да не разбере, че това не са новосъздадени ваксини, а нови разновидности на остарели създадени ", сподели тя.

"Всяка ваксина, която и да е тя, без значение какъв брой години е създаване, влизайки в всеобща приложимост е под непрекъснат мониторинг. Тази ваксина е доста значимо като стартира да се ползва, да се събират непрекъснато всички вероятни налични данни. Надявам се, Англия да стартира да мониторира всичко ", съобщи специалистът.

"Това, че ни се вкарва парченце, която дава спомагателна информация на нашия механизъм, не е нещо ново като концепция, само че в последна сметка технологията е новаторска. Ваксината не може да провокира никакво заболяване, науката го потвърждава ", съобщи Филипова.

Мога да дам образец с имунизацията за хепатит Б. Тя е наложителна и е от 90-те години на пазара. Начинът, по който е създадена е новаторски, като сегашната. Тя е рекомбинантна. Досега обаче да сте чули някой след имунизация против хепатит Б се е заразил със болестта? Няма и да намерите, тъй като няма такова нещо ", съобщи тя.

" Повечето ваксини имат две дози, с цел да имате по-траен имунитет. Винаги въпреки всичко има късмет, с каквото и да се имунизирате, през това време да сте били инфектиран. Не би трябвало да ви стане нищо въпреки всичко, в случай че се ваксинирате, до момента в който сте безсимптомно болен ", разясни тя.

"Има три неща при една ваксина - качество, сигурност и резултатност. Защо всички обаче мислят за сигурността, а не за успеваемостта ", запита тя.

" Страхът е понятен, само че ще се имунизирам. Не мога обаче да кажа с коя ваксина . По настоящем информацията, която ние имаме, е нищожна. Всеки артикул има карта с всичките си данни. В случая ние нямаме нито една къса характерност. Това обаче е освен при нас, даже несъмнено и самата Англия още го няма " , сподели Филипова.

По думите й точно посредством тези данни ще се види коя ваксина за коя група е най-подходяща.

Предвиждаме да има пунктове и преносими екипи за обездвижени хора. По думите й шеф на болница няма право да задължи лекарите му да се имунизират.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР