Работя на три места, за да живея достоен живот.“ С

...
Работя на три места, за да живея достоен живот.“ С
Коментари Харесай

Актьори на БУНТ: Срам ни е да работим за 10 лв. на ден!

„ Работя на три места, с цел да пребивавам заслужен живот. “ С тези думи артистът Велизар Емануилов изрази възмущението си oт нископлатен кастинг за филм. В известна измежду артистите група за разгласи за разнообразни планове Визо попада на неприятна оферта. „ Групите, бълващи кастинги, оферират работа за 10 лева дневно, „ С ВКЛЮЧЕНИ ЧАЙ И САНДВИЧ “... Не се изисква тапия или опит, не се изискват качества, а единствено артистичност и фенотипни белези “, споделя ядосаният артист.

„ Завърших академията със СЕМЕСТЬР 850 лв. (държавна поръчка)! - към този момент е 900! Завърших обичайно и даже със статyетка „ Най-най “, което има толкоз тежест, колкото две стотинки в празен джоб. Играх в зрелище на прочут столичен спектакъл за колосалните 35 лева на зрелище! Играх две години, само че когато хората взеха решение, че за тези 35 лева държат цялата ми седмица за целодневни възстановителни подготовки и по телефона отношението e като към прислужница от аржентинска сапунена опера, пътищата ни се разделиха! “

 

Велизар споделя, че работи на три места, с цел да живее обикновено - гледа деца почасово, работи в бар и съчетава сполучливо с театъра. Визо не крие, че постоянно му се постанова да взима заеми от другари. „ Отношението към младите сътрудници е като към чифтокопитни и постоянно се изисква от нас „ жертва за изкуството “ или нещо от сорта „ парите няма да дойдат незабавно “... Днес ме блокираха от кастинг група, тъй като питах администраторите по какъв начин в допустимо да разрешават разгласи с хонорар 10 лева на снимачен ден или разгласи без подобен изобщо! “, изля гнева си Емануилов.

Младият артист беше подсилен от десетки сътрудници от гилдията. Колегата му Юлиан Костов, който се прочу в България като мениджъра на Мария Бакалова , също показа обявата с невиждано ниското възнаграждение и съобщи, че сходно нещо е неприемливо и унизително.

„ Къде е уважението към труда, къде са САБ, къде е човешкото в хората, които прибират парите, отделени за „ артист-изпълнителите “?! Как живее младеж на квартира с 350 лева?! Как си намира втора работа млад артист, като каже, че може да влезе след месец в подготовки, тъй като сърцето му е това, което в приключил? “

Визо добавя, че не се оплаква, а споделя каква е обстановката зад кулисите на родните театри. „ Ценя специалността и труда, разбирам какво стои зад нея - работа, работа, работа (но не като тази от предизборните агитации). За мен театърът е храм и бих дал живота си там, стига да не ме вършат на безумен всякога. Имам полезности и достолепие, които няма да преглътна! Не се срамя от това да променям памперсите на детето ви против 10 лева на час, позор ме е да фотографирам кино за 10 лева дневно! “, приключва гневния си роман Визо.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР