Работя 24 години в Бърза помощ, петък винаги е бил

...
Работя 24 години в Бърза помощ, петък винаги е бил
Коментари Харесай

Директорът на Спешна помощ потресен от катастрофата

" Работя 24 години в Бърза помощ, петък постоянно е бил най-трудният ден за нас. Това, което се случи, ни потресе. " Това съобщи на брифинг шефът на " Спешна помощ " доктор Георги Гелев по отношение на тежката злополука на Автомагистрала " Тракия " край Вакарел, при която починаха 6 души, а други 22 бяха ранени.

Според Гелев дейностите към помагането и спасяването на потърпевшите при случая са били проведени по най-бързия вероятен метод.

Първото позвъняване за произшествието е постъпило в 11.20 часа. Веднага е била изпратена кола за спешна помощ от Ихтиман, която е пристигнала на мястото в 11.30 часа.

15 минути по-късно, в 11.45 часа, на местопроизшествието са пристигнали и други два екипа от София. Екипите са били реанимационни и са правили триажа на място.

До 25 минути след първия сигнал общо 14 екипа са били мобилизирани, добави Гелев.

Припомняме, Министерство на вътрешните работи разгласи два телефонни номера, на които хората могат да получат информация по отношение на положението на потърпевшите. Номерата са:

02/982 51 54

0889 944 260

При тежката злополука на Автомагистрала " Тракия " починаха 6 души, а 22 бяха ранени. Всички потърпевши са настанени в столични лечебни заведения. Някои хора са с тежки контузии и заплаха за живота.

По-рано през днешния ден на брифинг на районния министър Николай Нанков и министъра на превоза Ивайло Московски стана ясно, че пътната настилка не е повода за злополуката.

Свидетели изясняват, че наследник автомобил е блъснал рейса в профил при опит за изпреварване, при което водачът на автобуса е изгубил надзор и рейсът е влезнал в канавката.

Вече тече и инспекция на компанията " Юнион Ивкони ". Проверката разпореди персонално Московски.

По случая е формирано досъдебно произвеждане в Окръжната прокуратура в София. Разследването се реализира под наблюдението на дежурен прокурор и заместител на окръжния прокурор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР