Работя 24 години в Бърза помощ, петък винаги е бил

...
Работя 24 години в Бърза помощ, петък винаги е бил
Коментари Харесай

Директорът на Спешна помощ потресен от катастрофата

" Работя 24 години в Бърза помощ, петък постоянно е бил най-трудният ден за нас. Това, което се случи, ни потресе. " Това съобщи на брифинг шефът на " Спешна помощ " доктор Георги Гелев по отношение на тежката злополука на Автомагистрала " Тракия " край Вакарел , при която починаха 6 души, а други 22 бяха ранени.

Според Гелев дейностите към помагането и спасяването на потърпевшите при случая са били проведени по най-бързия вероятен метод.

 6 починали и 22 ранени при злополука на рейс край Вакарел Обновена
6 починали и 22 ранени при злополука на рейс край Вакарел

Телефонни номера за информация на Министерство на вътрешните работи - 02 / 982 51 54 и 0889 944 260

Първото позвъняване за произшествието е постъпило в 11.20 часа. Веднага е била изпратена кола за спешна помощ от Ихтиман, която е пристигнала на мястото в 11.30 часа.

15 минути по-късно, в 11.45 часа, на местопроизшествието са пристигнали и други два екипа от София. Екипите са били реанимационни и са правили триажа на място.

До 25 минути след първия сигнал общо 14 екипа са били мобилизирани, добави Гелев.

 14 април е ден на народен печал за жертвите от злополуката край Вакарел
14 април е ден на народен печал за жертвите от злополуката край Вакарел

На място са починали 6 души. 22 души са ранени, измежду които и дете

Припомняме, Министерство на вътрешните работи разгласи два телефонни номера , на които хората могат да получат информация по отношение на положението на потърпевшите. Номерата са:

02/982 51 54

0889 944 260

При тежката злополука на Автомагистрала " Тракия " починаха 6 души, а 22 бяха ранени. Всички потърпевши са настанени в столични лечебни заведения. Някои хора са с тежки контузии и заплаха за живота.

По-рано през днешния ден на брифинг на районния министър Николай Нанков и министъра на превоза Ивайло Московски стана ясно, че пътната настилка не е повода за злополуката .

Свидетели изясняват, че наследник автомобил е блъснал рейса в профил при опит за изпреварване, при което водачът на автобуса е изгубил надзор и рейсът е влезнал в канавката.

Вече тече и инспекция на компанията " Юнион Ивкони " . Проверката разпореди персонално Московски.

 Пътят не е причина за злополуката край Вакарел
Пътят не е причина за злополуката край Вакарел

При случая починаха 6 души

По случая е формирано досъдебно произвеждане в Окръжната прокуратура в София. Разследването се реализира под наблюдението на дежурен прокурор и заместител на окръжния прокурор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР